EU-pris för unga arkitekter

Arkitekter, landskapsarkitekter och stadsplanerare: Nu är det dags för andra omgången av EU:s arkitekturpris för unga talanger YTAA, Young Talent Architecture Award.

Tävlingen riktar sig till unga yrkesverksamma ‒ deltagarna får inte ha tagit sin examen för mer än två år sedan. Det är skolorna som nu kan anmäla intresse att delta och som sedan nominerar deltagarna. Man kan alltså inte anmäla sig själv till tävlingen.

Sista dag för anmälan är 22 februari. De nominerade deltagarna har sedan fram till den 27 mars på sig att lämna in sina bidrag. Finalisterna meddelas i maj varefter den slutliga vinnaren blir offentlig i juni och koras under en ceremoni i september.

Juryn består bland annat av vinnarna från förra tävlingsomgången 2016 och kommer att välja ut fyra vinnare utifrån tolv nominerade bidrag. Vinnarna belönas med 50 000 euro vardera. Dessutom kommer ett urval av bidragen att presenteras i en utställning som öppnar på 2018 års arkitekturbiennal i Venedig. Bakom det hela står Fundació Mies van der Rohe, som också arrangerar EU:s arkitektpris, Mies van der Rohe-priset. Kreativa Europa medfinansierar.

Läs mer om tävlingen

Header logo