Ny utlysning inom Voices of Culture: fokus kulturarv

Är du intresserad av kulturarvsfrågor och vill göra din röst hörd på europeisk nivå? Nu kan du ansöka om att delta i Voices of Culture, strukturerad dialog med Europeiska kommissionen. I arbetet får du möjlighet att diskutera och påverka EU:s Kulturarvsår 2018.

Kulturarvsåret (2018 European Year of Cultural Heritage) ska främja kulturarvet som en delad resurs för framtiden. Kommissionen vill att så många olika aktörer som möjligt ska vilja delta i aktiviteter under året. Mot den bakgrunden lanseras en specialutlysning i syfte att skapa en grupp med 30 deltagare från kultur- och kulturarvssektorn att ta del i möten med kommissionen samt att skapa en databas med organisationer som vill hålla sig uppdaterade om aktiviteter på europeisk och nationell nivå under Kulturarvsåret.

Ansökan om att vara med i Voices of Culture är öppen för personer som arbetar inom kulturarvsområdet eller inom kultursektorn i vidare bemärkelse. Du ska också vilja vara del av Kulturarvsåret och vilja dela med dig av din expertis och dina idéer i dialog med Europeiska kommissionen. Deltagarna kommer väljas utifrån följande kriterier:

  • Innehållet och bredden i de verksamheter din organisation genomfört inom kulturarvsområdet.
  • Din organisations erfarenhet med att arbeta med att nå nya målgrupper inom kulturarvsområdet.
  • Din vision för Kulturarvsåret och de aktiviteter din organisation vill genomföra under året.

Arbetet kommer omfatta sex fysiska heldagsmöten i Bryssel (tre möten per år 2017 och 2018). I år kommer gruppen troligtvis mötas i april, september och november. Kostnader för resa, hotell och mat står Europeiska kommissionen för.

Läs mer om utlysningen här.

Sista ansökningsdatum är den 20 februari. Ansök här.

Header logo