Om EU och kultur i Sundsvall

Kulturens finansieringskällor är temat för en heldag i Sundsvall den 12 oktober. EU:s program för kultur och nordiska bidrag står bland annat på programmet, tillsammans med en rad praktiska projektexempel.

Dagen ger en överblick över finansieringsmöjligheter både på europeisk, nordisk och nationell nivå och ingångar till hur man kan komma vidare i sina europeiska kontakter. Kulturrådets EU-kontaktkontor berättar om EU:s kulturprogram och det kommande programmet Kreativa Europa 2014-2020.

Representanter finns på plats från Nordiska kulturfonden och Kulturkontakt Nord. Chrisoula Faniadis kommer från Kulturbryggan och Svenska institutets program Creative Force presenteras av Katrine Larsson. Intercults Iwona Preis talar dessutom om satsningen Access Europa.

Dagen avslutas med att ett samverkansprojekt för kulturskolarnas inom Kattegatt-Skagerackområdet (KRUT) presenteras. Länsmuseet, ABM Nätverket och Sollefteå kulturskola berättar också om projekt som genomförts i länet med stöd från olika finansieringskällor.

Seminariet arrangeras av Länsstyrelsen i Västernorrland, Landstinget i Västernorrland och Kommunförbundet Västernorrland.

Anmälan till Länsstyrelsen i Västernorrland senast den 9 oktober via länken nedan.

Läs mer

Header logo