Bildspel kan ej skapas, bild visas istället.

HITTA DIREKT

Scenkonst på mässor

Kulturrådet samordnar en svensk närvaro på internationella mässor för scenkonst.

Genom samtal, seminarier och presentationer i samverkan med mässorna, utövare och nyckelpersoner på plats kommer Kulturrådet att stärka den svenska och nordiska närvaron på utvalda mässor runt om i världen. På vissa av mässorna genomförs samordningen genom en gemensam nordisk monter.

Kulturrådet tar även årligen fram katalogen Swedish Performing Arts for an International Audience, som sprids i olika internationella sammanhang och nätverk.

Medverkan i Kulturrådets samordning är bara möjlig för aktörer som har stöd från Kulturrådet eller Konstnärsnämnden, samt agenter eller producenter som företräder dessa.

Illustration: Maria de Maré.

Logotype: Tanzmesse i Düsseldorf.

Medverka under Tanzmesse

Den internationella dansmässan Tanzmesse i Düsseldorf anordnas den 31 augusti – den 3 september 2016. Konstnärsnämnden samordnar tillsammans med Kulturrådet den svenska närvaron under mässan. För dem som vill presentera sig för en internationell branschpublik i det svenska båset pågår anmälningsperioden.

 

Mer information och anmälan

Logotype:"APAP".

Svensk samordning under APAP i New York

Scenkonstmässan APAP i New York pågick den 15–19 januari. Genom seminarier, en svensk delegation och presentationer på och utanför mässan verkade Kulturrådet för att stärka svensk scenkonst och svenska aktörers närvaro i New York.

Läs mer om APAP 2016

Eleanor Bauer. Foto: Danny Willems.

PROTO TALKS – en höjdpunkt på APAP

I samband med APAP ledde koreografen och scenkonstnären Eleanor Bauer ett okonventionellt samtal med de svenska scenkonstnärerna Stina Nyberg, Alma Söderberg och Iggy Lond Malmborg enligt modellen PROTO TALKS.

Läs intervju med Eleanor Bauer

Header logo