Bildspel kan ej skapas, bild visas istället.

HITTA DIREKT

Scenkonst på mässor

Kulturrådet samordnar en svensk närvaro på internationella mässor för scenkonst.

Genom samtal, seminarier och presentationer i samverkan med mässorna, utövare och nyckelpersoner på plats kommer Kulturrådet att stärka den svenska och nordiska närvaron på utvalda mässor runt om i världen. På vissa av mässorna genomförs samordningen genom en gemensam nordisk monter.

Kulturrådet tar även årligen fram katalogen Swedish Performing Arts for an International Audience, som sprids i olika internationella sammanhang och nätverk.

Medverkan i Kulturrådets samordning är bara möjlig för aktörer som har stöd från Kulturrådet eller Konstnärsnämnden, samt agenter eller producenter som företräder dessa.

Illustration: Maria de Maré.

Kulturrådet samordnar den svenska närvaron på PAMS

Kulturrådet samordnar den svenska närvaron på PAMS (Performing Arts Market in Seoul), 14–19 oktober 2017, i samverkan med de övriga nordiska länderna.

Läs mer om Kulturrådet på PAMS 2017

Kulturrådet på APAP - intervju med Carl Mossfeldt

Den stora scenkonstmässan APAP|NYC äger i år rum 6-10 januari. Kulturrådet deltar i två programpunkter: "The arts and communities in crisis" och "Arts happen in creative places: Global approaches in cultural policy and community initiatives". Det sistnämnda är ett seminarium som modereras av Carl Mossfeldt, som du här kan läsa en intervju med.

Läs intervjun

Anmäl dig till APAP

Kulturrådet möjliggör för scenkonstaktörer att delta i en delegation under APAP i New York, 6–10 januari 2017. Den som deltar i delegationen får full tillgång till konferensen och medlemskap i APAP för ett rabatterat pris. Kostnaden är 50 dollar för medlemskapet och 395 dollar för konferensen. Sista datum för anmälan, torsdag 1/12.

Om du vill delta så anmäler du dig genom att skicka ett mail till elin.norquist@kulturradet.se och i det så anger du:

Namn och titel, Adress, Stad och land, E-post, Telefon och Webbplats.

Efter detta som kommer du att få information från APAP direkt för att genomföra registreringen.

Foto: Zebradans

Bidrag för kulturexport bidrar till vidgade perspektiv

Zebradans, en dansscen för barn och unga i Stockholm, är en av de aktörer som tidigare fått bidrag för kulturexport. De deltog på den internationella dansmässan Tanzmesse i Düsseldorf. Inför avresan berättade Jonas Robin, producent och projektledare, om deras förväntningar.

Läs hela nyheten

Logotype:"APAP".

Svensk samordning under APAP i New York

Scenkonstmässan APAP i New York pågick den 15–19 januari. Genom seminarier, en svensk delegation och presentationer på och utanför mässan verkade Kulturrådet för att stärka svensk scenkonst och svenska aktörers närvaro i New York.

Läs mer om APAP 2016

Eleanor Bauer. Foto: Danny Willems.

PROTO TALKS – en höjdpunkt på APAP

I samband med APAP ledde koreografen och scenkonstnären Eleanor Bauer ett okonventionellt samtal med de svenska scenkonstnärerna Stina Nyberg, Alma Söderberg och Iggy Lond Malmborg enligt modellen PROTO TALKS.

Läs intervju med Eleanor Bauer

Header logo