Söndag den 28 september

10.00 Möt Kestutis Kasparavicius!


Den litauiske illustratören och författaren Kestutis Kasparavicius i samtal med Mats Kempe


10.30 Kan själv!

Bloggdrottningen Underbara Clara Lidström och forskaren Annakarin Nyberg om gör-det-själv och påhittiga och kreativa barn. Samtalsledare Lotta Brilioth Biörnstad, Kulturrådet

11.00 Vilka bilder måste killar leva upp till idag?

 Kan killar känna sympati för karaktärer som visar sina svagheter och blottar sin osäkerhet? Eller vill de hellre spegla sig i modiga hjältar med kaxig attityd och en stor portion självförtroende? Författarna Malin Stehn och Martin Svensson samtalar under ledning av Jenny Jägerfeld, psykolog och författare.

11.30 Från blogg till bok

Elsa Billgren berättar om sitt skrivande i kortformat : Blogg, novell och andra texter. I samtal med Lena Hammargren, Novellix.

12.00 En bok en författare 

Journalisten Tara Moshizi i samtal med fjortonåriga ungdomsboksförfattaren Maj Lundgren.  Kan en ung författare nå ut bättre till unga läsare?

Arrangör: Kulturrådet och UR

12.30 Barns rätt till kultur: Liv i Språket-Språk i Livet

Sara Isaksson, lärare på KOM-VUX och projektledare för Liv i Språket-Språk i Livet, samtalar med Gunilla Sandin, bibliotekschef i Strömstad, om ett nystartat projekt som via litteratur i olika former skall nå alla i Strömstads kommun som inte har svenska som förstaspråk.

13.00 Generationsteatern

Se Generationsteatern där ungdomar tillsammans med äldre agerar på scen. Teatern är en av Göteborgs centrum många arenor för generationsmöten. Inledning av verksamhetsutvecklare Zsolt Szanto. 

13.30 Texter om sex

Kan man skriva om allt för unga? Möt journalisten och författaren Johanna Schreiber och psykologen och författaren Jenny Jägerfeld. Samtalsledare Tua Stenström, Kulturrådet

14.00 Robotarna kommer!

Författaren Peter Ekberg och illustratören Kjell Thorsson ritar och berättar om robotar och kluriga grejer.  

14.30 Queera bildvärldar i barnböcker

Bilderboksskaparen Pija Lindenbaum i samtal med Patrik Steorn, intendent Thielska galleriet. 

15.00 Om fotboll och skrivande

Kan kreativitet göra dig och laget till vinnare? Möt Kennet Andersson, IFK Göteborg Samspelet, Stefan Eklund, chefredaktör Borås Tidning och Karin Wahlén, kulturcoach i Östersunds FK. Moderator är Ola Sigurdson, professor och föreståndare centrum för kultur och hälsa, Göteborgs universitet.

15.30 En bok en författare

Journalisten Tara Moshizi i samtal med ungdomsboksförfattaren Johan Heltne som skriver om sin egen uppväxt i och upplevelser av Livets Ord.

Arrangör: Kulturrådet och UR

Header logo