Name of the next song. Anderson dance och Aarhus teater.

Möt Kulturrådet

Här presenteras arrangemang där Kulturrådet medverkar de närmaste månaderna.


19 april, Stockholm

Öppet seminarium: Efter #metoo – hur går vi vidare

Tid: 19 april klockan 10–12
Plats: Förstakammarsalen i riksdagen, Stockholm. Ingång via Riksplan.

Kulturutskottet håller ett öppet seminarium på temat Efter #metoo – hur går vi vidare? Vår generaldirektör Staffan Forssell medverkar under en del av seminariet, klockan 10.15-10.25. Seminariet är öppet för allmänhet och media och går även att se direkt och i efterhand via webb-tv. Observera att antalet åhörarplatser är begränsat.

Läs mer på riksdagens webbplats.


19 april 2018, Lund och Ystad

Museernas Vårmöte 2018

Tid: 19 april 2018, klockan 13.05-14.00
Plats: Kulturen, Lund
Anmälan: Sker online.

Under vårmötet med tema Ekonomi och politik – räkna med museerna medverkar Erik Åström, koordinator på Kulturrådet, i ett samtal kring hur museer kan vara en samhällsresurs i integrationsarbetet.

Tid: 19 april 2018, klockan 13.35-14.20
Plats: Klostret i Ystad
Anmälan: Sker online, så snart som möjligt.

Elin Rosenström från Kulturrådet/Kreativa Europa Desk Sverige presenterar de stödmöjligheter som finns inom Kreativa Europa för museer.

Läs mer om Museernas vårmöte 2018


16-19 maj 2018, Helsingborg

BIBU 2018

Tid: 16-19 maj 2018
Plats: Dunkers kulturhus, Helsingborg

Bibu är en mötesplats med, för och om professionell scenkonst för ung publik. Den scenkonst som presenteras ska ligga i utvecklingens framkant och attrahera utövare, arrangörer och lärare från hela landet, Norden och övriga världen. Fokus ligger på ett antal juryvalda svenska och internationella uppsättningar.

Kulturrådet kommer att finnas på plats under Bibu, bland annat i panelsamtal på temat: Scenkonst av, med och för de boende, där Simon Strömberg och Viktoria Nguema från Kulturrådet berättar om Kreativa platser och Ortens verklighet. Julia Sundberg, danshandläggare, kommer fredag 18 maj att delta i en paneldebatt om internationalisering av scenkonst och hur svenska fria aktörer kan nå ut i världen.


24-25 maj 2018, Reykjavik

Roots and Wings

Tid: 24-25 maj 2018
Plats: Veröld - Vigdís' house University of Iceland, Brynjólfsgata 1, Reykjavik
Anmälan: Sker online.

Hur kan kultur- och utbildningsinstitutioner bidra till att skapa dialog ett mångkulturellt samhälle? Det är en fråga som kommer att diskuteras under konferensen Roots and Wings i Reykjavik, Island, i maj. Vår handläggare Simon Strömberg deltar i seminariet och kommer att göra en presentation av satsningen Kreativa Platser.

Läs mer om Kreativa Platser.


30 maj - 1 juni

New York Right’s Fair

Vi deltar på mässan New York Right’s Fair med en monter, the collective Nordic stand, Level: #1, booth # 101-103. På plats finns personal som arbetar med verksamheten Swedish Literature Exchange.

Läs mer om Swedish Literature Exhange.

Header logo