Vi söker en chef till enheten för verksamhetsstöd


 

Enheten ansvarar för, i samråd med myndighetens ledningsgrupp, för Kulturrådets ekonomi och övergripande planering av ca 2,7 miljarder kronor, vilket omfattar cirka en tredjedel av den svenska statens kulturbudget.

Enheten består av 22 medarbetare uppdelade i olika grupper som ansvarar för ekonomi, intern styrning och kontroll, årsredovisning samt riskhantering, bidragsadministration, samordning av myndighetens upphandlingar, registratur och arkiv, kontorsservice samt it- drift och systemförvaltning.

Arbetsuppgifter

Som chef för enheten är du underställd generaldirektören och ingår i ledningsgruppen. I dina uppgifter ingår bland annat

  • att leda arbetet och ansvara för myndighetens och enhetens verksamhetsplanering,
  • att driva myndighetens budgetarbete, prognoser, analysarbete
  • systemansvar för merparten av våra It-system och även vara informationssäkerhetsansvarig i myndigheten.
  • frågor som berör våra kontorslokaler och ansvar för berörda servicetjänster.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad ekonom, eller har en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har ledarerfarenhet och vana att driva arbete med strategisk verksamhetsplanering, budget och årsredovisning. God kännedom om den statliga budgetprocessen, statlig redovisning, upphandling, registratur och arkiv samt it är meriterande. Det är ytterligare meriterande om du behärskar fler språk än svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Som chef på Kulturrådet förväntas du ha förmåga att prioritera, se helheten, främja samarbete och förstå andras perspektiv. Du stödjer, leder och skapar goda förutsättningar för dina medarbetare i deras arbete och utveckling, bland annat genom att sätta tydliga mål och vara tillgänglig.

Vi söker dig som är en lyhörd, inspirerande och tydlig chef. Du är kreativ, analytisk, stresstålig med god förmåga att strukturera och leda arbetet. Du behöver vara en god talesperson för myndigheten, med diplomatisk fallenhet och ha förmåga att överföra kunskap och resultat samt ha integritet och ett personligt lugn. Du ser ditt verksamhetsområde som ett verktyg och underlag för att stödja övriga chefers arbete att fatta korrekta beslut. Vi ser gärna att du är intresserad av kulturpolitiska frågor.

I urvalet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kulturrådet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ytterligare upplysningar

Generaldirektör Staffan Forssell från den 13 augusti på tel. 08-519 264 21

Fackliga företrädare

Emil Hammar, Saco och Fredrik Uhrzander, ST nås på tel. 08-519 264 00 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 10 september 2018 till
jobba-49@kulturradet.se
Märk din ansökan med Dnr Pers 2018/49

Header logo