Lars Göran Wadén

Teaterföreställning driver på tillgänglighetsarbetet

Teaterprojektet ”Funk i 4D – Landet runt” är namnet på en teaterföreställning, för av och med personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning som kommer att turnera under 2017. Under en vecka på varje plats runt om i landet kommer kultur och tillgänglighet att diskuteras.

Under 2016 skrivs manus och musik. Projektet besöker samtidigt de platser där föreställningen ska turnera 2017.
– Vi vill verkligen vända ut och in på de här frågorna, säger Lars Göran Wadén, kommunikatör i projektet. Det blir prova-på-aktiviteter, workshops, föreläsningar och politikerdebatter under en vecka. Veckan avslutas med teaterföreställningen.

Projektet har skapats av Kulturens Bildningsverksamhet i samarbete med Amatörteaterns Riksförbund och med pengar från Allmänna Arvsfonden. Projektet filmas och kommer att resultera i en handbok för tillgängliga scenföreställningar.
– Vi vill belysa att funktionshindren skapas av omgivningen och tillgängligheten i miljön vi befinner oss i. Att ha en hörselskada, synskada eller sitta i rullstol är egentligen inte så krångligt om allt bara är tillgängligt. Mycket går att lösa med enkla medel, säger projektledare Johan Seige.

Header logo