Årets Astrid Lindgren pristagare kommer till Stockholm

En pristagarvecka i barnbokens tecken arrangeras 22-28 maj i Stockholm.

I år delas världens största barn- och ungdomslitteraturpris ut för tredje gången. Årets mottagare, den japanske illustratören Ryôji Arai och den brittiske författaren Philip Pullman, tar emot Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne vid en ceremoni på Skansen den 25 maj. I samband med prisutdelningen arrangeras en rad aktiviteter med pristagarna, bl.a. en pristagarföreläsning, en berättarstund med skolelever, Philip Pullman medverkar vid Internationella författarscenen på Kulturhuset och Ryôji Arai föreläser på Konstfack. Hela programmet och pressbilder finns på www.alma.se

Prisceremoni onsdag 25 maj kl. 18.00 

Prisceremonin äger rum kl. 18.00 på Sollidenscenen på Skansen och är öppen för allmänheten. Den sänds kl. 19.00 samma kväll i SVT24 med repris nästa dag i SVT1 kl. 16.05. Priset delas ut av H.K.H. Kronprinsessan Victoria i närvaro av statsminister Göran Persson och kulturminister Leif Pagrotsky som tillsammans med den svenska artisteliten hyllar pristagarna och barnboken, Medverkar gör även Georg Riedel och Stefan Nilsson, Tommy Körberg, Rigmor Gustafsson, Svante Drake, Adolf Fredriks barnkör och Kungl. Operabaletten som dagarna efter sin världspremiär på Pippi Långstrump framför utdrag ur den nya baletten. Lill Lindfors är konferencier.

Presskonferens måndag 23 maj kl. 10.00

I samband med pristagarnas besök arrangeras en presskonferens med Ryôji Arai och Philip Pullman i UD:s internationella pressrum, Fredsgatan 4.

Information om intervjuer etc:
Helene Komlos Grill
Telefon: O8-519 264 06, 073-360 46 94
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

INFORMATION

Läs mer:
www.alma.se

Header logo