Dansfestivaler får stöd

Tre dansfestivaler på olika platser i landet får stöd av Kulturrådet: Under my feet i Göteborg, Dansfestival Västmanland 2005 och Stora Daldansen. Dessutom ges bidrag till kulturföreningen Prook för en turné med ”Borta” – en dansföreställning för tvååringar.

Under my feet är en dans- och performancefestival som arrangeras i Göteborg av dansscenerna Atalante och 24 kvadrat tillsammans med Dansbyrån och Danscentrum Väst. Dessutom bidrar även Göteborgs kommun och Västra Götalandsregionen ekonomiskt. Festivalen genomfördes för första gången 2004.

Dansfestival Västmanland presenterar ett stort antal föreställningar för en bred publik i alla åldrar. Festivalen äger rum under en månad i flera av länets kommuner och stöds av Västerås stad och Västmanlands läns landsting.

Stora Daldansen med Dans i Dalarna som huvudarrangör är en dansvecka med bl.a. internationell balettävling och gästspel av flera professionella dansgrupper. Festivalen får bidrag för den professionella delen av programmet.

Kulturföreningen Prook i Stockholm får stöd för att turnera med föreställningen ”Borta” som riktar sig till tvååringar – en målgrupp för vilka utbudet av dansföreställningar minst sagt är begränsat. Framför allt ska stödet täcka den del av turnéverksamheten som äger rum utanför stockholmsområdet.

Hela listan med beviljade bidrag

Kontakt:
Mika Romanus, handläggare
Telefon: 08-519 264 97
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Per Svenson, presschef
Telefon: 08 - 519 264 49, 070 - 397 76 80
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Header logo