Pengar till dans i Nacka, Göteborg och Siarö

Kulturrådet har beslutat ge bidrag till Nacka kommun som får 75 000 kr för ett dansresidens, till föreningen Rot i Göteborg som får 50 000 kr för en festival på temat kropp och identitet, och till gruppen Pergah Co. som får 25 000 kr för en nyuppsättning av föreställningen ”Mandom, mod och morske män” på Siaröfortet i Stockholms skärgård.

Nacka kommun får av Kulturrådet 75 000 kr i bidrag för ett dansresidens med koreografen Lotta Garthon. Hon ska arbeta tillsammans med elever och lärare i årskurs 8 i skolor i Nacka. Resultatet ska bli en föreställning tillsammans med professionella dansare som ska visas både som skol- och offentliga föreställningar. Även Nacka kommun bidrar ekonomiskt till projektet.

Föreningen Rot i Göteborg får 50 000 kr för ”Polly” - en festival för dans och annan scenkonst på temat kropp och identitet. Festivalen omfattar föreställningar, offentliga samtal, seminarier och debatter i Göteborg och Stockholm under hösten. Koreografer från Sverige och andra europeiska länder kommer att medverka.

Kulturrådet bidrar med 25 000 kr till gruppen Pergah Co. för en nyuppsättning av föreställningen ”Mandom, mod och morske män” på Siaröfortet i Stockholms skärgård. Föreställningen, som hade premiär förra sommaren, är ett samarbete mellan ungdomar i Österåkers kommun, professionella dansare och musiker från Stockholms Blåsarsymfoniker. Österåkers kommun bidrar med 75 000 kr.

Kontakt:
Mika Romanus, handläggare
Telefon: 08-519 264 97
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Per Svenson, presschef
Telefon: 08-519 264 49, 070-397 76 80
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Header logo