Pengar till litterära evenemang

Kulturrådet har fördelat sammanlagt 820 000 kr till 18 litterära evenemang över hela landet. Poesifestivalerna dominerar men här finns också andra former av litterära festivaler, en ”nationell berättarslam”, en barnkulturfestival och en festival för tecknade serier. Intresset för berättande och litteratur i scenisk form fortsätter att utvecklas, konstaterar Kulturrådet. Nya arrangörer etableras och redan etablerade arrangemang växer.

Till de senare hör Kontext – litterär scen i Luleå, European Festival of the Night i Korpilombolo och Littfest – Litteraturfestival i Västerbotten som får förnyat stöd från Kulturrådet. Åre kultur och fritid är däremot nykomling med en barnkulturfestival vars litterära inslag får stöd för första gången.

Flera arrangörer riktar sig mot barn och unga, t ex tidskriften 00-tal som gästspelar med sin Barnpoesifestival under Malmöfestivalen, Seriefrämjandets seriefestival i Malmö och Atalantes festival om skrivande och litteratur med utgångspunkt från dagboksskrivande (Göteborg). Fabula Storytelling Festival i Stockholm arrangerar en ”nationell berättarslam” som också vänder sig till en ung publik. Samtliga dessa får stöd.

Ytterligare information:
Karin Nilsson, handläggare
Telefon: 08-519 264 80
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

Per Svenson, presschef
Telefon: 08-519 264 49, 070-397 76 80
E-post: fornamn.efternamn@kulturradet.se

INFORMATION

Header logo