Åtta svenska författare till Edinburgh

Edinburgh Book Festival är en av Storbritanniens största och viktigaste litterära händelser med 700 evenemang. I år besöker åtta svenska författare festivalen 22-23 augusti: Johannes Anyuru, Marjaneh Bakhtiari, Henning Mankell, Eva Runefelt, Fredrik Sjöberg, Annika Thor, Per Wästberg och Klas Östergren.

De svenska deltagarna framträder tillsammans med de prisbelönta brittiska kollegorna Anne Fine, John Burnside, Sir Michael Holroyd och Michael Symmons Roberts, Nadeem Aslam, Roma Tearne och Booker-prisnominerade Adam Foulds.

Det svenska samarbetet med festivalen har vuxit sig starkt under årens lopp. Syftet med detta svensk–skotska samarbete är inte bara en presentation av det svenska utan också dialog, samtal och manifestation av översättningars betydelse och vikten av läsning av litteratur från andra länder. En antologi på engelska med alla medverkande författare publiceras av Swedish Book Review.

Evenemanget är en del av Regeringskansliets kultursatsningar med anledning av EU-ordförandeskapet och genomförs i samarbete med Kulturrådet och Sveriges ambassad i London.

Mer information

MER INFORMATION

Helen Sigeland, handläggare
Tel: 08-519 264 33
fornamn.efternamn@kulturradet.se

Rebecka Svensén, informationschef
Tel: 08-519 264 25, 076-540 10 25
fornamn.efternamn@kulturradet.se

Header logo