Intensiv pristagarvecka för Shaun Tan

Shaun Tan, mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, kommer till Sverige under årets pristagarvecka 21-31 maj. Den australiensiske författaren och illustratören kommer att besöka Vimmerby, München och Lillehammer under pristagarveckan. Shaun Tan ska bland annat hålla en föreläsning på Kulturhuset i Stockholm och delta i ett samtal på Riksdagsbiblioteket. Veckan avslutas med en prisceremoni på Konserthuset i Stockholm den 31 maj.

– Vi är mycket nöjda med programmet för årets pristagarvecka, säger kanslichef Erik Titusson. Tack vare goda samarbeten med olika organisationer lyckas vi nå ut till en bred allmänhet, till barn och till specialintresserade.

Shaun Tan är en ovanligt eftertraktad föredragshållare. Den helt ordlösa och prisbelönta boken Ankomsten har väckt stort internationellt intresse och nyligen fick Shaun Tan ta emot en Oscar, i kategorin bästa animerade kortfilm, för The Lost Thing.

– Det har varit en utmaning att pussla ihop årets pristagarvecka, medger Erik Titusson. Vi är glada för att en bredare publik i Norden nu får möjlighet att möta Shaun Tan och lära känna hans verk bättre.

Pristagarveckans program i huvuddrag:

23 maj: Besök på Junibacken.
24 maj: Deltagande i invigningen av Barn & Böcker -dagarna på Skansen.
24 maj: Pristagarföreläsning på Kulturhuset. Shaun Tan berättar om sitt arbete och sina verk. Öppen för allmänheten.
25 maj: Föreläsning på International Youth Library i München, Tyskland.
26 maj: Huvudtalare vid Litteraturfestivalen i Lillehammer, Norge.
28 maj: Besök på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.
30 maj: Workshop med barn på Kulturhuset.
30 maj: Föreläsning på Riksdagsbiblioteket i Stockholm. Öppen för allmänheten.
31 maj: Prisutdelning på Stockholms Konserthus. H.K.H. Kronprinsessan Victoria överlämnar priset i närvaro av handelsminister Ewa Björling.

För intervjuer med Shaun Tan under hans Sverigebesök och för ackreditering till arrangemangen under pristagarveckan, kontakta helene.andersson@alma.se eller 076-540 10 17. 

Header logo