Kulturrådet stödjer svensk medverkan vid Nordic Cool i USA

Kulturrådet beviljar GöteborgsOperan 210 000 kronor för medverkan vid festivalen Nordic Cool i Washington, USA, i mars nästa år. Backa Teater beviljas samtidigt 165 000 kronor för att delta i festivalen.

Nordic Cool 2013 är en nordisk festival på The Kennedy Center i Washington för teater, dans, musik, visuell konst, litteratur, design och film. Den pågår mellan den 19 februari och 17 mars. Festivalen beskrivs som en av centrets absoluta höjdpunkter under 2013 och kommer att visa kultur från de fem nordiska länderna samt Grönland, Åland och Färöarna.

GöteborgsOperans danskompani deltar med tre verk; 32 variations av Örjan Andersson, Orelob av Kenneth Kvarnström och Your Passion is Pure Joy av Stijn Celis.

Backa Teater, som är en del av Göteborgs Stadsteater, deltar i festivalen med ”Lille Kung Mattias”, i regi av Mattias Andersson. Föreställningen är baserad på en barnboksklassiker från 1920-talet med samma namn och har blivit en stor publiksuccé. Den tilldelades för övrigt Svenska Teaterkritikens teaterpris för bästa barn- och ungdomsföreställning nyligen.

Kulturrådet bedömer att medverkan vid den prestigefyllda festivalen ”Nordic Cool” främjar såväl konstnärlig utveckling som möjligheter att etablera sig internationellt.

KONTAKT

Helene Oljons
Pressekreterare
Telefon: 08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Mika Romanus
Enhetschef
Telefon: 08-519 264 97
mika.romanus@kulturradet.se

 

 

Header logo