Foto: Bok & Bibliotek.

Kulturrådet på Bok & Bibliotek 2017

Den 28 september–1 oktober möts författare och bokälskare på Bok & Bibliotek i Göteborg. Kulturrådet arrangerar Ung scens program för fjärde året i rad. Fokus är barns rätt till kultur, läslust och allas lika värde. En av höjdpunkterna är när den nya läsambassadören presenteras av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Fyra dagars scenprogram bjuder bland annat på internationella gäster som illustratören och tidigare ALMA-pristagaren Kitty Crowther och den hyllade ungdomsförfattaren Angie Thomas.

Programmet på Ung scen genomsyras av aktuella ämnen i barn- och ungdomslitteraturen. Det handlar om allt från integration, mediekonsumtion, sorgebearbetning, filosofi för barn, sex och politik till skräck och mysterier. Helena Bross, Johan Unenge, Lo Kauppi, Martin Widmark, Mats Jonsson och Eva Susso är några av de författare som framträder på scenen.

Möt även personligheter som handbollsspelaren Linnéa Claeson som står upp mot näthat, regissören Amanda Kernell som ser film som demokratiskt verktyg och David Mohseni som skrivit om sin flykt till Sverige. Kulturrådet lyfter fram spännande läsfrämjarprojekt och publiken på mässan får möjlighet att lära sig mer om exempelvis Bokstart, family literacy, biblioterapi och Barn- och ungdomsbokskatalogen.

Programmet för Ung scen presenteras i sin helhet i augusti.

YTTERLIGARE INFORMATION

Susanna Höijer, projektledare
Telefon: 08 519 264 50
susanna.höijer@kulturradet.se

Helene Oljons, pressekreterare
Telefon 08 519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Header logo