Bild från Tanzmesse.

Svensk närvaro på Tanzmesse och APAP 2018

Danscentrum Stockholm samordnar svensk närvaro vid Tanzmesse, Düsseldorf och Kulturrådet vid APAP, New York. För de som vill medverka är det dags att anmäla sig.

Tanzmesse

Danscentrum Stockholm samordnar den svenska närvaron vid den internationella dansmässan Tanzmesse som äger rum i Düsseldorf, Tyskland den 29 augusti–1 september 2018.

Danscentrum Stockholm är glada att samordna närvaron till Tanzmesse 2018. Vi ser det som en viktig mötesplats och en bra plattform för svenska aktörer att närvara vid, säger Tove Dahlblom, verksamhetsledare, Danscentrum Stockholm.

Är du konstnär och vill medverka? Mejla ditt konstnärliga förslag till: opencall@danscentrumstockholm.se. innan 13 oktober 2017.

Vid sidan av Danscentrum Stockholm kommer även andra svenska aktörer att närvara.

APAP

Kulturrådet samordnar den svenska närvaron på APAP i New York 12–16 januari 2018.
 
Som tidigare år så möjliggör Kulturrådet för svenska professionella aktörer inom scenkonstområdet att delta i en delegation under branschträffen i New York. Under konferensen så pågår ett antal festivaler, hundratals showcase, föreställningar och seminarier. Kulturrådet arbetar för att synliggöra svensk scenkonst tillsammans med lokala aktörer, Sveriges generalkonsulat i New York och Sveriges ambassad i Washington DC.
 
Genom Kulturrådets medlemskap i APAP kan svenska aktörer delta för en rabatterad avgift. För att kunna delta i Kulturrådets samordning så måste din organisation eller den du företräder uppbära stöd från Kulturrådet eller Konstnärsnämnden.

Läs mer om anmälan här. Anmälan ska vara Kulturrådet tillhanda senast den 20 november 2017.

Du som är verksam som konstnär, utövare och/eller konstnärlig upphovsperson har möjlighet att söka resestöd hos Konstnärsnämnden.

Kulturrådet samordnar den svenska närvaron vid ett urval av internationella mötesplatser för scenkonst 2017 och 2018, bland annat PAMS (Seoul) APAP (New York) och Cinars (Montréal). Läs mer om detta på Scenkonst på mässor nedan.

Header logo