Pressbilder till Flytande Galleriets tidigare verk "I sprickorna". Foto: Imre Zibrik

Tre miljoner kronor till fria dansaktörer

Flytande Galleriet, c.off och Once Upon A Time är tre fria dansaktörer som nu får stöd av Kulturrådet. Sammanlagt delar 15 aktörer på drygt 3,2 miljoner kronor.

Flytande Galleriet i Skåne planerar projektet Room X som är ett samlingsverk där flertalet danskonstnärer i Skåne medverkar. Room X är en kombination av vandringsföreställning och utställning och ska uppföras på fyra teatrar i Skåne, med premiär i Landskrona.

C.off forskar på och utmanar normer om koreografi, språk och funktionalitet. C.off  presenterar föreställningen (im)perfekta koreografier som låter olika, särskilda röster dansa som i ett flerstämmigt samtal. Projektet visar på jämlikhet bortom normens likhetskrav.

Once Upon A Time planerar projektet ”City Horses” med kvinnor, hästar och statyer som undersöker makt, representation och kvinnokroppar i det offentliga rummet. City Horses är ett nytt verk som ska spelas på olika offentliga platser i Sverige och i Danmark

Vitlycke – Centre for performing arts i Tanumshede satsar tillsammans med andra lokala aktörer på en tio kvällar lång banbrytande nordisk festival på västkusten. Festivalen Here: 10 EVENINGS ska presentera föreställningar varannan kväll i Strömstad och varannan kväll i Vitlycke.

Flera av de beviljade projekten arbetar med internationella turnéer och samarbeten. ZebraDans ska exempelvis gästspela för barn och unga i Ryssland, Polen och Kina.

YTTERLIGARE INFORMATION

Julia Sundberg, handläggare
Telefon 08 519 264
julia.sundberg@kulturradet.se

Helene Oljons, pressansvarig
Telefon 08 519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Header logo