Foto: Intercult Corners

På plats

På följande platser kan du möta Kulturrådet/Kreativa Europa Desk Kultur den närmaste tiden för att höra mer om EU-programmet Kreativa Europa.


Gävle, 29 april 2019

Infoträff: Kreativa Europa och internationellt samarbete

Vill du veta mer om stödmöjligheterna inom Kreativa Europa? Då är du varmt välkommen till den infoträff som vi på Kreativa Europa Desk Sverige (Kulturrådet och Svenska Filminstitutet) arrangerar tillsammans med Region Gävleborg den 29 april kl. 13.00-15.00 i Gävle.

Fokus för dagen är Kreativa Europa och internationellt samarbete. Vi informerar också om stödmöjligheter inom övriga EU-program, andra fonder för internationellt samarbete och EU-kommissionens förslag till nytt program för de kulturella och kreativa sektorerna 2021–2027.

Träffen riktar sig till intresserade organisationer, företag och verksamma inom såväl kultursektorn som den audiovisuella sektorn (film, tv, dataspel) samt till företrädare från kommun och högskola.

Tid: Klockan 13.00-15.00
Plats: Konferenssalen Furusalen på Silvanum, Gävle Konstcentrum, Kungsbäcksvägen 32, Gävle
Anmälan: Elenor Noble, Region Gävleborg senast den 23 april 2019: elenor.noble@regiongavleborg.se

Program

13.00–14.15: Presentation av Kreativa Europa
14.15–14.30: Andra EU-fonder och stödmöjligheter för internationellt samarbete
14.30–15.00: Fika i Bistro Silvanum med möjlighet att ställa frågor till Elin Rosenström och Ulrika Nisell från Kreativa Europa Desk Sverige


Sundsvall, 15 maj 2019

scenkonstbiennalen: att delta i europeiska samarbetsprojekt

Eva Rehbinder från Kreativa Europa Desk Kultur berättar om programmet och Veera Suvalo Grimberg från Danskompaniet Spinn  berättar om Kreativa Europa-projektet Moving Beyond Inclusion som de deltagit i tillsammans med Producentbyrån. Projektet ville visa på mångfald och skapa lika möjligheter för alla att utöva danskonst, genom att skapa ett stödjande nätverk av kompanier, artister och programläggare och att på sikt bredda den europeiska arbetskraften och de konstnärliga verken.

Läs mer på Scenkonstbiennalens webbplats (öppnas i nytt fönster)

Tid: Onsdag den 15 maj 2019, klockan 13-14
Plats: Quality Hotel, Esplanaden 29, 852 36 Sundsvall
Anmälan: Via Scenkonstbiennalens webbplats, här

Header logo