Teater Fenestra: ”No tears for queers”. Foto: Erik Garsten.

Hallå där Achillea Dahl, konstnärlig ledare för Teater Fenestra!

Ni satte upp föreställningen No tears for queers under Stockholm Pride i somras. En pjäs om hatbrott i Sverige och USA, tre mord på homosexuella män. Och nu fortsätter föreställningarna.

  


Vad gör pjäsen viktig?

– Vi spelar pjäsen för att belysa problematiken för HBTQ-personer. Det kan inte poängteras nog med gånger! I början av projektet ställde vi oss frågan ifall den här pjäsen fortfarande är aktuell och nu, i slutet av vårt arbete, är vi alla övertygade om att detta är ett ämne som fortfarande behövs pratas om. Och inte bara en vecka under Pride utan resten av året också. Vi har kommit långt i Sverige, men vi har också en lång väg kvar.

Hur var mötet med publiken på Stockholm Pride?

– Fantastiskt! Och oerhört känslosamt. Vi spelade inför en publik som alla kände och kunde relatera till vårt berättande och det blev en hel del tårar och kramar efter föreställningen. Det var stort för alla inblandade i projektet.

Vad händer nu?

– Vi spelar under september i Stockholm. Den som inte kan ta sig till Stockholm har möjlighet att boka föreställningen.  Men man kan också ge oss tips om var vi kan sätta upp föreställningen.

Läs mer

Header logo