Till navigation Till innehåll

Tips inför ansökan

Hallå där Kerstin Gustafsson Ehk, handläggare för Skapande skola. Ansökningsomgången för Skapande skola drar igång i januari 2022. Men redan nu går det att förbereda en ansökan.

Vad ska man tänka på först?

 – Börja med att titta på filmen. Vi har gjort en informationsfilm där vi går igenom grunderna i bidraget och blanketten. Där finns också lite tips och nyheter om bidraget. Infofilmen är bra både för kontaktpersoner för bidraget som skriver en ansökan för första gången och för de som är mer vana att samordna en ansökan.

Här kan du ta del av filmen

Och när man sett filmen?

– Då läser man igenom Skapande skola-sidorna på vår webb. Där finns riktlinjerna för bidraget och exempel på lyckade Skapande skola-projekt, inspirationsfilmer, en ordlista som förklarar vanliga begrepp och så vidare. Och såklart kontaktuppgifter till oss som jobbar med Skapande skola.

Information om Skapande skola

Redan nu ligger det en kopia av ansökningsblanketten på webben, trots att det är för tidigt att söka bidraget?

– Ja, att bekanta sig med blanketten redan nu gör det lättare att fylla i den i januari via onlinetjänsten. Ett tips är att redan nu skicka kopian på blanketten till skolenheterna för att samla in ett underlag till projekt och budget när det är dags att söka bidraget i onlinetjänsten. Den ligger under punkt 4. Hur ansöker du?

Bidragssida för Skapande skola

Hur hittar man professionella kulturaktörer som vill delta i projekten?

– De regionala kulturkonsulenterna har bra koll på sina områden. Också de kulturförmedlande organisationerna är bra på att tipsa och guida. Flera regioner har dessutom digitala kulturkataloger. De går ju att använda oavsett var man bor i landet.

Samlingssida med länkar till kulturaktörer

+ + +