Till navigation Till innehåll
Fem biblioteksmedarbetare bläddrar i ungdomsböcker och diskuterar.Fem biblioteksmedarbetare bläddrar i ungdomsböcker och diskuterar.Fem biblioteksmedarbetare bläddrar i ungdomsböcker och diskuterar.

Kursens inriktning är det strategiska arbetet med att arbeta läsfrämjande mot barn och unga. Foto: Susanne Kronholm.

Kurs för chefer och biblioteksledare: Strategisk utveckling av läsfrämjande på folkbibliotek

Är du nyfiken på hur man kan arbeta med strategiska perspektiv på läsfrämjande? Vill du ta ett kliv framåt i din kommunikation kring bibliotekets roll i att främja barns och ungas läsning? Om du är chef eller har en befattning som biblioteksledare på folkbibliotek och vill utveckla dina kunskaper kopplat till det kollegiala lärandet — då är det här kursen för dig!

Kursen består av fem digitala kursträffar. Du får möta föreläsare och ta del av aktuell forskning. Mellan kursträffarna tar du del av inspelat kursmaterial och genomför reflekterande uppgifter som på flera sätt länkar träffarnas tema till ditt praktiska arbete. Förutom att möta intressanta föreläsare och presenteras för aktuell forskning, får du med dig värdefulla erfarenheter från samtal med dina kurskollegor och ett utökat kollegialt nätverk.

Kursen erbjuds av Bibliotekshögskolan på Högskolan i Borås som en del av Kulturrådets Läsfrämjandelyft för folkbibliotek.

  • Plats: Digitala träffar i Zoom
  • Kursperiod: September 2023 - Mars 2024
  • Sista ansökningsdatum: 5 juni 2023

I den här filmen berättar vi mer om kursen.

Webbinarium och frågestund

Den 29 maj kl. 12.30-13.15 har du möjlighet att ställa de frågor du har kring kursen. Vi rekommenderar dig att du ser filmen innan webbinariet. 

Mer om webbinariet och frågestunden

Läs mer och anmäl dig

Mer information och anmäl dig på Högskolan i Borås hemsida