Till navigation Till innehåll
Framsidor till ett urval böcker som ingår i Alla tiders klassiker-serien.Framsidor till ett urval böcker som ingår i Alla tiders klassiker-serien.Framsidor till ett urval böcker som ingår i Alla tiders klassiker-serien.

Framsidor till ett urval böcker som ingår i Alla tiders klassiker-serien.

Alla tiders klassiker

Kulturrådet erbjuder skolbibliotek och lärare att gratis beställa klassuppsättningar och enstaka titlar ur bokserien Alla tiders klassiker.

Kulturrådet har i samarbete med förlagen under flera år bidragit till att ta fram bokserien Alla tiders klassiker. I serien ingår 150 omsorgsfullt utvalda titlar från olika tidsepoker, språkområden och världsdelar. I dagsläget återstår 16 titlar i varierande antal exemplar, som främst passar gymnasieskolan och vuxna läsare. 

Beställningsinformation 

Böckerna beställs kostnadsfritt och även frakten är gratis. I beställningsformuläret anger ni vilka titlar ni önskar samt antal exemplar av varje titel. Skicka in ert ifyllda formulär till: order@forlagssystem.se
I ämnesraden anger ni: Friex: alla tiders klassiker. Obs! Glöm inte ange leveransadress och kontaktperson.

Beställningsformulär

Sista beställningsdag: 15 mars 2023

Observera att era beställningar hanteras löpande och att först till kvarn gäller. Lagersaldot som uppges i beställningsformuläret gäller per den 13 december 2022 och titlar kan därför hinna ta slut innan din beställning hanteras. Det finns inga begränsningar, ni kan fritt beställa önskat antal titlar och exemplar. 

Handledningar och beskrivningar 

Handledningsmaterial och beskrivningar av titlarna finner ni bland annat här (observera att flera av titlarna som presenteras är slutsålda): 
Beskrivningar och handledningar
Digitalt lärarmaterial
(mot kostnad) 

Sprid gärna denna information om du har kontakter till relevanta lärare och skolbibliotekarier. Frågor mejlas till:
lasframjande@kulturradet.se

Bakgrund till Alla tiders klassiker  

Serien togs fram för att användas i grund- och gymnasieskolan. 1985–1995 gavs 100 titlar i en klassikerserie för skolan ut. Syftet var att erbjuda skolor att till lågt pris köpa klassisk litteratur i klassuppsättningar. En arbetsgrupp tillsatt av Kulturrådet stod för urvalet och förlagen för utgivningen. År 2006 fick Kulturrådet i uppdrag från regeringen att utöka serien med ytterligare 50 utomeuropeiska titlar. Av dessa finns i dagsläget drygt ett tiotal titlar kvar, främst från den nyare listan.