Till navigation Till innehåll
Statsminister Stefan Löfven Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.Statsminister Stefan Löfven Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.Statsminister Stefan Löfven Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Statsminister Stefan Löfven Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Regeringens åtaganden inför Malmö internationella forum

Inför Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism presenterar nu regeringen de åtaganden som Sverige kommer genomföra. I budgetpropositionen för 2022 föreslås satsningar för totalt 95 miljoner kronor.

– Vi får aldrig bli avtrubbade och måste alltid bekämpa antisemitism och rasism. Det får aldrig bli något normalt i vårt samhälle. Vi vet vad det hatet i förlängningen har lett till. Jag har lovat överlevande från Förintelsen att göra vad jag kan, som statsminister - och människa, för hågkomsten av Förintelsen och kampen mot antisemitism idag. Det löftet kommer jag att hålla, säger statsminister Stefan Löfven.

Bland satsningarna finns ett nytt museum för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen, en utbildningssatsning för att förebygga antisemitism och andra former av rasism samt en satsning för att stärka forskningen om Förintelsen.

Den 13 oktober har statsminister Stefan Löfven bjudit in stats- och regeringschefer, internationella organisationer och sociala medieplattformar till Remember – ReAct, Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism.

Läs mer

Malmöforumet: Sveriges åtaganden för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism, antiziganism och andra former av rasism (regeringen.se)