Till navigation Till innehåll
28 september

Bokmässan: monterprogram 28 september

Svenska mässan, Göteborg.

Kulturrådet deltar med monter under årets Bokmässa där du kan ta del av flera spännande programpunkter. Montern hittar du i C-hallen (plats C02:39).

10.30 Eftersnack: Speglar bibliotekarierna samhället?

Fortsätt samtalet om kring flerspråkighet och breddad representation på folkbiblioteken, som just avslutats på Biblioteksscenen. Medverkar gör forskare Pamela Schultz Nybacka.

11.00 Läsambassadören inviger stafettpoesi!

Författaren och läsambassadören Nioosha Shams inviger Kulturrådets stafettpoesi som kommer pågå under hela Bokmässan och avslutas med uppläsning på söndag.

12.00 Eftersnack: Främja läsning! Kollegialt lärande på vetenskaplig grund

Fortsätt samtalet om kollegialt lärande inom bibliotekssektorn som just avslutats på Biblioteksscenen. Träffa forskarna Jenny Lindberg och Åse Hedemark samt Cecilia Gärdén, koordinator för Läsfrämjandelyftet för folkbibliotek.

13.30 Eftersnack: Stimulera barns flerspråkighet!

Fortsätt samtalet om barns flerspråkighet som just avslutats på Biblioteksscenen. Kom och möt Bokstartaren och bibliotekarien Anita Sjövall Sigstedt, barnläkaren Henry Asher och logopeden och forskaren Signe Tonér.

14.00 Ta del av spännande regionala biblioteksprojekt!

Vad innebär det att driva ett regionalt utvecklingsprojekt med stöd av Kulturrådet? Träffa Vimmerby kommun, Norrbottens regionbibliotek, region Skåne och Biblioteksutveckling i Östergötland som alla antingen har genomfört eller driver ett regionalt utvecklingsprojekt just nu. Ta del av deras lärdomar och deras bästa tips för dig som planerar att söka framtida medel.

15.00 Vem beslutar om litteraturstödet?

Handläggare Felice Jackson Rova svarar på frågor om hur man blir ledamot i Kulturrådets arbets- och referensgrupper. Till sin hjälp har hon Olle Widhe, som är ledamot i bedömningsgruppen för barn- och ungdomslitteratur.

15.30 Kreativa Europa och EU:s litteraturpris

Träffa Marit Kapla och få en gratis, signerad antologi med texter av samtliga prisnominerade till EU:s litteraturpris 2023. I vår monter får du även möta Elin Rosenström och Matilda Ekström från Kreativa Europa Desk Kultur Sverige. Kom och hör mer om priset och om aktuella stöd och möjligheter inom EU-programmet som vi är Sveriges kontaktkontor för. Ta chansen och få ett signerat exemplar av en högt uppskattad författare.

16.00 Bokstart/Läs tillsammans!

Träffa Kulturrådets medarbetare Anna Hällgren och Nina Suatan som tillsammans med Skolverkets Tammi Gustafsson Nadel kan svara på allt du undrar om Bokstart och Läs tillsammans! - en högläsningssatsning framtaget ihop med Skolverket.

16.30 Frågestund om bidrag till läsfrämjande

Handläggare Felice Jackson Rova svarar på frågor om stödet till läs- och litteraturfrämjande insatser, med särskilt fokus på urfolket samer och nationella minoriteter.

Programpunkter andra dagar

Kulturrådets seminarier 28 september

Kulturrådets seminarier 29 september

Kulutrrådets monterprogram 29 september

Kulturrådets program 30 september

Kulturrådets program 1 oktober

Laddar...