Till navigation Till innehåll
29 september

Bokmässan: monterprogram 29 september

Svenska mässan, Göteborg.

Kulturrådet deltar med monter under årets Bokmässa där du kan ta del av flera spännande programpunkter. Montern hittar du i C-hallen (plats C02:39).

9.00 Frukostmingel med Läsfrämjandelyftet

Under våren bjöd Läsfrämjandelyft för folkbibliotek in till digitala frukostträffar där det kollegiala lärandet stod i fokus. På Bokmässan går vi live, träffa kollegor från hela landet och prata läsfrämjande för barn och unga. Vi bjuder på dryck och smörgås till de första som anländer.

10.00 Smygläsning av nya Barn- och ungdomsbokskatalogen

Exklusivt förhandssläpp! Inspiration, läslust och magiska möten. I katalogen finns ett urval av årets nya böcker - för de riktigt små barnen, de halvstora barnen, för ungdomar och unga vuxna. 

11.00 Allt du vill veta om Läsfrämjarträffen

Är du nyfiken på vad som kommer hända på Läsfrämjarträffen 30 november-1 december? Passa på att prata med Kulturrådets Nina Ström, som är en av arrangörerna.

11.30 Bokstart/Läs tillsammans!

Träffa Kulturrådets medarbetare Anna Hällgren och Nina Suatan som tillsammans med Skolverkets Malin Gyunda kan svara på allt du undrar om Bokstart och Läs tillsammans! - en högläsningssatsning framtaget ihop med Skolverket.

13.00 Vem beslutar om litteraturstödet?

Handläggare Felice Jackson Rova svarar på frågor om hur man blir ledamot i Kulturrådets arbets- och referensgrupper. Till sin hjälp har hon Olle Widhe, som är ledamot i bedömningsgruppen för barn- och ungdomslitteratur.

14.00 European Union Prize for Literature

Kom och ställ alla dina frågor om EU:s litteraturpris till Matilda Ekström, kommunikatör. Priset inrättades 2009 och främjar samtida europeisk litteratur. Litteraturpriset ligger inom EU-programmet Kreativa Europa – Kultur som vi är Sveriges kontaktkontor för.

14.30 Eftersnack: Flerspråkighet ger merspråkighet

Fortsätt samtalet med författaren och läsambassadören Nioosha Shams efter hennes programpunkt om flerspråkighet på Biblioteksscenen.

15.00 Bland drakar och dragqueens

Bland drakar och dragqueens är Sveriges första och största dragshow-teatersällskap som sedan 2017 framför populära sagostunder för barn landet runt. Möt grundaren samt regissören Petter Wallenberg och dragshowartisterna Inga Tvivel, Tant Henrik och Björta, som berättar om sin verksamhet. Du kommer dessutom få uppleva hur en sagostund går till - så ta fram barnet inom dig!

Programpunkter andra dagar

Kulturrådets seminarier 28 september

Kulutrrådets monterprogram 28 september

Kulturrådets seminarier 29 september

Kulturrådets program 30 september

Kulturrådets program 1 oktober

Laddar...