Till navigation Till innehåll
30 september

Bokmässan: program 30 september

Svenska mässan, Göteborg.

Under helgen fokuserar vi lite extra på barnfamiljerna. Pyssel, högläsning och författarbesök är några av alla våra programpunkter. Du hittar vår monter i C-hallen (C02:39).

10.00-11.00 Kom och pyssla med Väck boken!

Roligt läspyssel för alla åldrar. Kom förbi, pyssla och hämta idéer från Väck boken - Kulturrådets lässatsning som alla kan ta del av. 

11.00-11.45 Dinosaurie-workshop med Sarah Sheppard

Låt fantasi och fakta flöda i sällskap med författaren, illustratören och dinosaurieexperten Sarah Sheppard.

13.00-14.00 Bokhäxans mottagning

Fyll i ett formulär utifrån din inre 15-åring där alla rader börjar med Jag är… Få tre personliga boktips och ett lyckobrev av Bokhäxan Eva Selin.

14.00-14.30 David Sundin läser ur sin nya bok Nu måste man faktiskt vara TYST!

Kom och träffa komikern och programledaren David Sundin som läser ur sin nya bok Nu måste man faktiskt vara TYST!

14.30-15.00 Godnattstund med Markus Granseth

Markus Granseth, känd från massor av barnprogram på tv! Ställ dina frågor och lyssna när han läser högt om de allra knasigaste och roligaste karaktärerna i sin bok Godnattstund med Markus.

15.00-15.30 Sommarskuggan och vattenbuset

Kom och träffa Tina Mackic, författare och skapare av Sommarskuggan. Aktuell med nya boken Sommarskuggan och vattenbuset.

På andra scener

10.00 Polyglotta älskare

"Det finns böcker man skriver för andra", konstaterar en av romanfigurerna i Lina Wolffs "De polyglotta älskarna", "och så finns det böcker man skriver för sig själv". I romanen förekommer ett manus där sidorna är skrivna på olika språk, ibland flera språk på varje sida. I ett försök att se hur allt skulle kunna vara om det var annorlunda möts översättarna Željka Černok och Saskia Vogel, som översatt Wolffs roman till kroatiska respektive engelska, för ett samtal under ledning av poeten och översättaren Adriana Aires Rastén, om romanens alla lager och hur kärleken till både människor och språk sipprar in i litteraturen.

Medverkande:Željka Černok, Saskia Vogel och Adriana Aires Rastén.

Plats: Rum för översättning

11.00 Att skriva på hjärtats alla språk — hjärta, قلب, calon? 

Ett samtal om att se och uppfatta världen och skrivandet genom flera olika språk. Hur använder vi oss medvetet och omedvetet av översättning när vi har flera modersmål? Kan det någonsin vara hämmande att ha flera hjärtespråk? Vad har walesiskan och persiskan gemensamt? 

Medverkande: Nioosha Shams, Sveriges läsambassadör, författare och poet, Casi Wyn, Wales läsambassadör, poet och sångerska. Moderator: Burcu Sahin, poet. 

Plats: Rum för översättning

Programpunkter andra dagar

Kulturrådets seminarier 28 september

Kulturrådets seminarier 29 september

Kulutrrådets monterprogram 28 september

Kulutrrådets monterprogram 29 september

Kulturrådets program 1 oktober

Laddar...