Till navigation Till innehåll
15 oktober

Kreativa Europa på Supermarket – Stockholm Independent Art Fair

Den 15 oktober kl. 11.30–12.30 anordnar vi på Kreativa Europa Desk Sverige - Kultur ett panelsamtal om att delta i europeiskt kultursamarbete inom programmet Kreativa Europa.

Europeiska samarbeten: potential, utmaningar och finansiering

Flera av våra största utmaningar kräver både kollektiva insatser och ofta europeiskt eller internationellt samarbete. Konst och kultur kan ha en avgörande roll för att skapa dialog och sammanhållning. Europeiska samarbeten ger nya perspektiv och främjar konstnärlig utveckling. Samtidigt är det inte alltid lätt att samarbeta och att bygga upp långsiktiga strukturer.

Under seminariet berättar ansvariga från Candyland, Färgfabriken och Historieberättarna om hur de arbetar med projekt inom EU-programmet Kreativa Europa. I seminariet berättar paneldeltagarna om sina erfarenheter av att planera och genomföra europeiska samarbeten, vad dessa samarbeten har betytt för dem och för organisationens utveckling. De ger även tips till er som är intresserade av att samarbeta europeiskt inom ramen för Kreativa Europa.

Medverkande: Anusha Caroline Andersson som är verksamhetsledare för Historieberättarna, Andreas Ribbung, bildkonstnär och en av grundarna till det konstnärsdrivna galleriet Candyland och Daniel Urey som är projektkoordinator vid Färgfabriken. Moderator för samtalet är Bongi MacDermott, enhetschef för Kommunikation och omvärld, Kulturrådet. 

Samtalet sker på svenska.

Plats: Supermarket – Stockholm Independent Art Fair. Stadsgårdsterminalen (mellan Fotografiska och Slussen).

Biljett: Du köper biljett via Supermarkets webbsida.

Läs mer

Kreativa Europa är EU:s program för de kulturella och kreativa sektorerna

Supermarket Art Fair äger rum i Stockholm 14–17 oktober