Sökresultat

Visar resultat 1-3

Sortera

År

Månad

Dansare på Världskulturmuseet i Göteborg under ett arrangemang i anslutning till Moving Beyond Inclusion. Foto: Danskompaniet SPINN och Världskulturmuseet.
Internationellt
18 juni 2019

Danskompaniet SPINN var en av de sex danskompanier som ingick i Moving Beyond Inclusion – ett europeiskt samarbetsprojekt för att skapa lika möjligheter för alla att utöva danskonst. Här berättar Veera Suvalo Grimberg, konstnärlig ledare på SPINN, om projektet.

Future City Lab var ett av delprojekten i People's Smart Scupture. Foto: Michael Johansson
Internationellt
12 februari 2019

De senaste åren har Michael Johansson, konstnärlig lektor i digitala medier på Högskolan i Kristianstad, arbetat med People’s Smart Sculpture – ett europeiskt samarbetsprojekt som fått stöd av Kreativa Europa. Här berättar han mer om projektet och ger tips på viktiga saker att tänka på för dig som planerar att söka stöd.

Turnerande scenshow inom projektet Follow the Vikings som får stöd genom Kreativa Europa. Foto: Pressbild Follow the Vikings
Internationellt
1 juni 2018

Gun Bjurberg är verksamhetschef för Vikingagården Gunnes gård i Upplands Väsby - en av femton organisationer i samarbetsprojektet Follow the Vikings. Projektet får stöd genom Kreativa Europa för att göra det gränsöverskridande vikingaarvet tillgängligt för en världsomfattande publik. Här berättar Gun mer om projektet och sina erfarenheter från samarbetet.