Sökresultat

Visar resultat 1-15

Sortera

År

Månad

Logga för i-Portunus, europeiskt mobilitetsstöd för konstnärer.
14 augusti 2019

Nu har den tredje och sista utlysningen om mobilitetsstöd öppnat. Satsningen finansieras genom EU-programmet Kreativa Europa. Professionella konstnärer och kulturarbetare (individer eller grupper bestående av högst fem personer) inom bild- och formkonst och scenkonst har möjlighet att ansöka. Sista ansökningsdatum är den 5 september.

Music Moves Europe. Foto: Unsplash
13 augusti 2019

EU-kommissionen har tagit initiativ till pilotprojektet Music Moves Europe: Boosting European Music Diversity and Talent. Inom ramen för projektet kommer sex utlysningar om stöd för aktörer inom musiksektorn att äga rum hösten 2019. Nu har de två första utlysningarna i satsningen publicerats.

Ájtte. Foto: Elina Nygård.
1 juli 2019

Urvalet av samarbetsprojekt som beviljats stöd från Kreativa Europa 2019 har nu publicerats. Svenska organisationer deltar i totalt 13 projekt, varav 9 mindre samarbetsprojekt och 4 större samarbetsprojekt. Grattis önskar vi från Kreativa Europa Desk Kultur!

Logga för i-Portunus, europeiskt mobilitetsstöd för konstnärer.
Internationellt
27 juni 2019

Nu har resultaten kommit för den första utlysningen inom i-Portunus, det nya europeiska mobilitetsstödet. 122 konstnärer inom bild- och formkonst och scenkonst får stöd och två av dem är verksamma i Sverige. Stort grattis säger vi på Kreativa Europa Desk Sverige! Den 14 augusti öppnar den tredje och sista utlysningen inom i-Portunus.

Foto: EU-kommissionen
International
27 juni 2019

Nu finns möjlighet att lämna anbud för att vara med och genomföra aktiviteter inom två pilotsatsningar från EU-kommissionen. Det handlar om satsningar på mobilitet inom makerrörelsen (maker movement) och kompetenshöjande insatser som rör kulturarv inom kulturella och kreativa näringar.

TILLT är en av de organisationer som fått stöd för samarbetsprojekt 2018. Foto: TILLT
International
27 juni 2019

Intresset för Kreativa Europa är stort! Under 2018 deltog 24 svenska organisationer i 23 projekt inom delprogrammet Kultur. Tillsammans med sina samarbetspartners i andra länder fick de del av sammanlagt 15 270 296 euro, det vill säga cirka 173 miljoner kronor.

Internationellt
25 juni 2019

Nu kan du som är koreograf i början av din karriär söka till Aerowaves Twenty20. Om du blir en av de utvalda koreograferna har du möjlighet att visa ditt arbete på festivalen Spring Forward som nästa år äger rum i Rijeka, Kroatien.

Tiondeboden i Ingatorp är en av vinnarna av EU:s kulturarvspris. Foto: Karl-Magnus Mellin
Internationellt
24 juni 2019

Den senaste tiden har vinnare av de EU-priserna för kulturarv, litteratur och samtida arkitektur utsetts. En svensk vinnare blev det inom EU:s kulturarvspris Europa Nostra: Tiondeboden i Ingatorp.

Världsarvet Hälsingegårdar i ny tolkning. ”Hälsningar” -modern, urban dans på världsarvsgården Erik-Anders. Foto: Lena Landström
Internationellt
28 maj 2019

2018 utsågs av EU till Europaåret för kulturarv. 663 evenemang med koppling till kulturarv arrangerades under året av en mängd olika aktörer bara i Sverige – och 11 500 totalt runtom i Europa. Vi har pratat med Ann-Louice Dahlgren som under 2018 hade uppdraget att vara nationell samordnare för satsningen på Riksantikvarieämbetet.

Bild på EU:s logga.
7 maj 2019

Inom ramen för Kreativa Europa utlyser EU-kommissionen nu stöd för projekt som samlar olika typer av kompetens inom de kulturella och kreativa sektorerna. Utlysningen kan finansiera sektorsövergripande samarbeten där aktörer inom museisektorn, scenkonst, musik och kulturarvssektorn använder teknik (till exempel virtual reality) för att möjliggöra skapande eller sprida och marknadsföra kreativt innehåll. Sista ansökningsdag är 20 juni 2019.