Till navigation Till innehåll

Sökresultat

Visar resultat 1-25

Music Moves Europe. Foto: Unsplash
1 januari 2020

Förlängd ansökningsperiod till den 30 april 2020. 1. Program för samproduktion och samarbete mellan musiker och låtskrivare i Europa. 2. Musikutbildning och lärande.

Jämställdhet prioriterat mål i EU:s arbetsplan för Kultur 2019–2022
12 december 2019

Jämställdhet mellan könen är ett av de fem prioriterade målen i EU:s arbetsplan för kultur 2019–2022. Nu finns två nya rapporter som analyserar och identifierar de hinder som kvinnor möter inom den kreativa och kulturella sektorn.

Pris till nya talanger inom arkitektur.
3 december 2019

Nu kan du som skola eller student anmäla examensprojekt till EU:s pris för nyutexaminerade europeiska arkitekter, landskapsarkitekter och stadsplanerare som kommer att skapa och utveckla framtidens miljöer.

Översättningsstöd främjar ökad kulturell och språklig mångfald i Europa.
3 december 2019

Så fördelades stödet till översättning och spridning av europeisk skönlitteratur 2019. Bland de godkända ansökningarna finns det svenska förlaget IT-LIT.

Ursula von der Leyens nya kommission för perioden 2019–2024. Foto: EU/Mauro Bottaro
2 december 2019

Den 27 november röstades EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens nya kommission för perioden 2019–2024 genom i Europaparlamentet.

EU granskar städers kulturella kraft.
13 november 2019

Under hösten släppte EU-kommissionen en ny version av Monitor – ett digitalt verktyg som visar mätningar av städers kulturella kapital och kreativitet.

Bild på keyboardspelare
Nyhet
7 oktober 2019

Kreativa Europa ger stöd för transnationella samarbetsprojekt som involverar kulturella och kreativa organisationer baserade i minst tre länder som deltar i programmet. Sista ansökningsdatum är den 27 november kl. 17.00.

Gabriel Karlberg, Affärsutvecklare på Marginalen Bank
Nyhet
3 oktober 2019

En del av EU-programmet Kreativa Europa är en finansiell lånegaranti. Syftet med garantin är att stärka de kulturella och kreativa sektorerna i Europa och bidra till att små och medelstora företag kan utvecklas och bli mer konkurrenskraftiga. Marginalen Bank introducerar nu garantiprogrammet i Sverige genom Kreatörslånet.

Circus I love you uppträder under festivalen Wintervurr i Belgien. Foto: Minja Kaukoniemi.
Nyhet
22 augusti 2019

De kulturella och kreativa näringarna i Europa bidrar till en betydande del av unionens ekonomi. De verkar i en miljö med globala innehållsproducerade- och distribuerande digitala plattformar. För att stärka europeiska kulturella och kreativa näringar och deras möjlighet att utvecklas och vara konkurrenskraftiga i den internationella digitala miljön har Europeiska kommissionen tagit initiativ till ett nytt pilotprojekt inom ramen för Kreativa Europa.

Ájtte. Foto: Elina Nygård.
Nyhet
22 augusti 2019

Nu är det klart vilka europeiska samarbetsprojekt som fick stöd i årets omgång. Totalt fick 13 svenska organisationer stöd för att delta i nio mindre samarbetsprojekt och fyra större samarbetsprojekt. Svenska organisationer projektleder fyra av projekten och övriga organisationer delar som partners.