Till navigation Till innehåll

Nyheter

Vad är på gång i kulturskolevärlden? Här hittar du senaste nytt från Kulturskolecentrum!

Sökresultat

Visar resultat 1-26

Barn skapar musik på ipad
Nyhet
19 maj 2020

Nu startar Kulturskolecentrum ett nätverk för att skapa erfarenhetsutbyte inom distansundervisning.

Bild för - Norrköping DigIT.jpg
Nyhet
14 maj 2020

Coronapandemin påverkar kulturskolor i hela landet. Vi skickade ut en minienkät för att få en ögonblicksbild av läget och 84 kulturskolor svarade. Här är resultaten.

Foto: Susanne Kronholm
Nyhet
28 april 2020

Beslut om årets kulturskolebidrag är försenat och vi planerar nu för att kunna ge besked i början av juni.

Foto: Susanne Kronholm
Nyhet
6 april 2020

I Cecilia Jeppssons avhandling från Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet undersöks hur svenska kulturskolor förhåller sig till utmaningen att intressera barn oavsett barnens kön och socioekonomiska bakgrund.

Bild för - Norrköping DigIT.jpg
Nyhet
27 mars 2020

Många kulturskolor undervisar nu på distans. Här samlar vi tips och länkar. Komplettera gärna med metoder och erfarenheter från din kulturskola.

Kulturskolan, DJ/musikproduktion
Nyhet
23 mars 2020

Kulturrådet får just nu en del frågor med anledning av Coronaviruset och om vilken information vi behöver om kommunen beslutar att ändra antingen pågående eller planerade utvecklingsprojekt för kulturskolan.

Pedagog och elever som dansar.
Nyhet
6 mars 2020

Nu genomför vi en kampanj i sociala medier för att inspirera fler till att vilja arbeta i kulturskolan – genom att komplettera konstnärlig kompetens med kurser i pedagogik.

Dansare
Nyhet
5 februari 2020

Rapportering ur ett forskarperspektiv från den nordiska konferensen Music and Art Schools in the Nordic Countries role in educational & cultural policy of the future i Reykjavik 24-25 okt 2019.

Barn dansar
Nyhet
20 december 2019

Vi har nya riktlinjer för kulturskolebidraget. Inför ansökningsomgången 21 januari – 18 februari är det bra om du läser igenom dem.

Foto: Norsk kulturskoleråd.
Nyhet
11 december 2019

Kulturskolorna ska ses som naturliga samarbetsparter. Utbildning i konst och kultur är en viktig del inom kultursektorn.

+ + +