Dyster framtid i interaktivt ljudverk

Under Euro Pride i sommar är det förhandsvisning på ljudverket 2022. Ett verk som visar hur levnadsvillkoren för hbtq-personer skulle påverkas om Sverige fick en fascistisk regering. Med avancerad teknik förs besökaren in i framtiden.

Genom instruktioner och ljudläggning som når publiken via hörlurar, vill CRUSH förändra och förhöja publikdeltagarens upplevelse av den verklighet hen befinner sig i. CRUSH har jobbat sedan 2014 med att producera och undersöka former för interaktiva hörlursverk.

Utgångspunkten i projektet är att ett fascistiskt parti har bildat regering och utsattheten för hbtq-personer är stark. Ingen går säker på gator och torg. Det är i den verkligheten besökaren slängs in i.

I projektet ingår en research-period där CRUSH vänder sig till aktivister inom RFSL Newcomers och Asylgruppen för samtal om hur det är att leva som hbtq-person på platser där det idag är förbjudet.

Verket kommer framföras i Göteborg, Malmö och Stockholm. Samarbetspartners är nätverket Stolt Scenkonst och föreningen Lesbisk makt. Riktig premiär blir det under 2019.

Läs mer om projektet här

Header logo