Till navigation Till innehåll

Nu har vi beslutat att fördela närmare 2,9 miljoner kronor till samverkan med komponister i vårens bidragsomgång. 30 projekt runtom i landet får stöd. Fyra av projekten vänder sig till barn under 12 år.

De här fyra projekten vänder sig till åldersgruppen 0-12 år:

  • Teaterensemblen Skapet samverkar med tonsättaren Karin Johansson. Hon ska göra musik till teaterföreställningen Skapet i Trädgårdsföreningen, som förflyttar sig runt i trädgården under Barnens kulturkalas.
  • Kultur i Väst beställer ett verk av Anna-Karin Klockar; Techformance – dataspelsmusik till ett spel som utspelar sig i samisk miljö.
  • Pelikanen beställer teatermusik av Christopher Chaplin för teaterföreställningen Felicia och fåglarna, som handlar om att det är viktigt att hjälpa varandra och värna om naturen.
  • Studio 53, Saxkvartetten beställer stycket Moral biter sällan på hunden, av Maria Lithell Flyg.

Bidragsomgången innehåller också två projekt som riktar sig till unga, ett till tonåringar och det andra till unga vuxna mellan 19 och 25 år.

Judiska församlingen har beställt ett verk av Peter Lindroth.
Peter Lindroth ska skriva musik för kammarensemble och kör till dikter av Karl Wohlfskehl. Verket framförs i Stockholms stora synagoga.

Två projekt i Norrbotten har också fått stöd i våromgången:

  • Dansinitiativet i Luleå beställer ett elektroakustiskt verk baserat på fältinspelningar i binaural inspelningsteknik av Lisa Stenberg.
  • Norrbottensmusiken, Piteå, beställer ett verk av Djuro Zivkovic.