Vi har beviljat stöd till satsningen Stolt scenkonst som är ett nationellt nätverk för att öka tillgången och sprida scenkonstproduktioner med hbtq-perspektiv. Under Europride 2018 arrangeras en mängd punkter under detta paraply.

EuroPride är ett årligt återkommande hbtq-evenemang som arrangeras i en europeisk stad. För första gången får två städer dela på värdskapet: Göteborg och Stockholm.

Idag startar Europride i Stockholm och är i full gång fram till den 5 augusti. Därefter flyttas festivalen till Göteborg där den kommer att pågå från 14 augusti till 19 augusti

Initiativtagare till Stolt Scenkonst är Scensverige som tillsammans med internationella gäster och nationella aktörer, samarbetar för att tillgängliggöra queer scenkonst i hela landet.


Här är ett urval för Stolt scenkonst på Europride 2018:

Onsdag 1 augusti - Fredag 3 augusti (Stockholm)

Stolt scenkonst i Pridehouse
Scensverige bjuder in till Stolt scenkonst i Pridehouse för tredje året i rad, i samarbete med Unga Klara, Kulturhuset stadsteatern Fri scen och Kulturhuset stadsteatern Lilla scenen

Plats: Kulturhuset stadsteatern, Stockholm.

Söndag 12 augusti (Varberg)

PARIA av August Strindberg
SPECT scenkonst sätter upp Strindbergs klassiska enaktare om Herr Y och Herr X som tillbringar några veckor på landet under en het sommar.

Tis: 15.00 & 18.00
Plats: Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten, Varberg

Tisdag 14 augusti (Göteborg)

Scenkonstkalas med HBTQ+ perspektiv
Scensverige och Teatercentrum väst bjuder in till scenkonstkalas med HBTQ+ perspektiv i samarbete med Kulturkalaset och Westpride.

Tid: 12.30 – 18.30
Plats: Stora tältet i Bältesspännarparken, Göteborg.

Onsdag 15 augusti (Göteborg)

En dag med scenkonst, drag och lesbisk frukost
Samtal och erfarenhetsutbyten kring hur HBTQ+ frågor gestaltas på scen.
Tid: 10.00 – 16.15
Plats: Stora Teatern, Göteborg.

Söndag 19 augusti (Göteborg)

PARIA av August Strindberg
SPECT scenkonst sätter upp Strindbergs klassiska enaktare om Herr Y och Herr X som tillbringar några veckor på landet under en het sommar.

Tid: 15.00 & 18.00
Plats: Göteborgs dramatiska teater, Stigbergsliden 5B.