Under årets Almedalsvecka arrangerade vi två seminarier tisdagen den 3 juli, samt en föreläsning och mingelfrukost onsdagen den 4 juli. Det första handlade om kulturpolitik i de olika nordiska länderna och följdes av ett panelsamtal om kulturklyftan och samhällsbygget. Vi avslutade vår närvaro i Visby med en föreläsning och debatt i Länsstyrelsens trädgård, där vi tillsammans med Sveriges samlade kulturmyndigheter i Samverkansrådet bjöd in Sir Nicholas Serota från Arts Council England.


Kulturrådets program i Almedalen 2018

Vi pratade om kulturklyftan i Sverige, kulturens betydelse för oss människor och följde upp vårens debatt om statlig styrning och konstnärlig frihet.

Se hela vårt program i  Almedalen 2018 här.


Video från Almedalen

Vi medverkade i totalt tre debatter i Almedalen i början av juli. Du som missade direktsändningarna på våra sociala medier fick även möjlighet att titta på klippen i efterhand. Nu finns även undertexter till samtliga klipp.
Se listan över våra samtliga sändningar från Almedalen 2018 här.
 

”Vi behöver mer internationellt samarbete”

Vi träffade Sir Nicholas Serota, ordförande för vår brittiske motsvarighet, Arts Council England, i Visby under Almedalsveckan. I seminariet Rättvist fördelad kultur – gränser inom och mellan länder, höll han ett tal där han berättade om kulturens framtid och betydelsen av internationellt kulturellt utbyte.

Läs Nicholas Serotas tal här.

”Svensk kulturpolitik är en förebild”

Under ett av våra seminarier i Almedalen i början av juli höll vår generaldirektör Staffan Forssell ett tal om yttrandefrihet, jämlikhet och Sveriges kulturpolitik som förebild.

Läs Staffan Forssells tal i Almedalen här.

Reportage med Sir Nicholas Serota

I samarbete med kulturmyndigheterna i Samverkansrådet bjöds Sir Nicholas Serota, ordförande i Arts Council England, in som huvudtalare i seminariet Rättvist fördelat kultur, i Länsstyrelsens trädgård den 4 juli, under Almedalsveckan 2018 i Visby. I en kort intervju, förklarar han kulturpolitikens framtid ur ett EU-perspektiv.