Nio filmer från tre Kreativa platser

Kreativa platser utgår från ett lokalt perspektiv. Men vad betyder det för dem som är delaktiga i projekten? Följ med på en resa genom Sverige! I nio korta filmer från Jörn, Botkyrka och Malmö får ni se skillnader - men också likheter - mellan de projekt som pågår.

Målet med bidraget Kreativa platser är att fler ska kunna välja, skapa och ta del av kultur där de bor. De boende ska vara med som projektdeltagare, kulturskapare och publik. Nedan får ni höra nio olika berättelser om vad Kreativa platser betyder, från Botkyrka, Jörn och Malmö.

 

Ortens verklighet

Ortens Verklighet är en föreställning som produceras genom ett samarbete mellan Unga Klara och föreningarna Megafonen och En kärlek Botkyrka i Stockholmsförorten Norsborg med en första premiär i slutet av 2017. Föreställningen utforskar orten både som plats och som identitet. Ungdomarna skapar, medverkar och står på scen, där de medverkandes verklighet lyfts genom spoken word, dans, foto, teater, ljud, beats och musik.

Medverkande: Nisha Besara, Sara Nazari, Sarah Ameziane, Gunhild Aubert Opdal, Nisrin Dawn, Andreas Rau Medel

Musik: Hadím

Medverkande: Lamia Nabil  

Musik: Hadím

Medverkande: Sakariya Hirsi

Musik: Mantra

 

Lyssna på oss!

I Lyssna på oss jobbar professionella och ideella kulturarbetare tillsammans för att bygga vidare på berättartraditionen som finns bland människorna i bygden. Projektet är ett samarbete mellan Skelleftebygdens berättarförening, Krenova, JESS och Skellefteå kommun. Projektet har sitt ursprung i en dikt av en boende som beskrev frustrationen på orten.

Medverkande: Rose-Marie Lindfors, Gunnel Flinta

Musik: Hadím

Medverkande: Ingmarie Stenlund

Musik: Chap

Medverkande: Ingrid Åman, Rose-Marie Lindfors, Linus Lindblom

Musik: Hadím & Co-Producer Chap
 

 

Kulturhuset Trean

Kulturhuset 3 kraftsamlar redan verksamma goda krafter längst busslinje 3 i Malmö för att bygga ett kultur- och mediecenter för unga. Genom mentorskap av professionella kulturaktörer och genom att tillgängliggöra kunskap och utrustning utmanas unga att formulera sig i skrift, tal, ton och rörelse. Projektet är ett samarbete mellan Rörelsen Gatans röst och ansikte, ABF Malmö och Tangofolk Malmö.

Medverkande: Dusan Marinkovic

Musik: Hadím

Drönare: Abodi Daabas

Medverkande: Isabel Johansson, Inas Hamdan

Musik: Hadím & Co-Producer Chap

Drönare: Abodi Daabas

Medverkande: David Martin, Neno Nenad, Christian Glasnovic, Dusan Marinkovic, Dirma Ali Rasheed.

Musik: Hadím

Drönare: Abodi Daabas

 

Filmerna är producerade av Ferhango Film & Arts.

Header logo