Till navigation Till innehåll
Backbeatbolaget, Galleri Lars Palm. Workshop med Saara Kosonen. Foto: Karin Bäckström.Backbeatbolaget, Galleri Lars Palm. Workshop med Saara Kosonen. Foto: Karin Bäckström.Backbeatbolaget, Galleri Lars Palm. Workshop med Saara Kosonen. Foto: Karin Bäckström.

Backbeatbolaget, Galleri Lars Palm. Workshop med Saara Kosonen. Foto: Karin Bäckström.

Hela landet får ta del av projekt inom bild- och formkonst

Arvika, Jönköping, Sala, Sandviken, Uppsala och Örnsköldsvik. Sex platser som sammantaget visar på att många län får ta del av projektbidragen inom bild- och formkonst. Blånagla, Backbeatbolaget och Bildhuggeri är tre exempel på projekt som når utanför storstäderna.

Blånagla festival week i Örnsköldsvik ska handla om konst som har beröringspunkter med skogen, havet, fabriken och bruksorten. Festivalen bygger vidare på föreställningen Blånagla som gestaltade livet kring massafabrikerna, det som lagt grunden för samhällena längs kusten i Ångermanland.

I Jönköping är det Kultivera som får bidrag för PJ Carlssons Bildhuggeri. Det handlar om ett tvärvetenskapligt och konstnärligt forskningsprojekt som låter konstnärer utforska förståelsen för det kulturella arvet.

Backbeatbolaget i Sandviken är en bred kulturförening som drivs av konstnärer och kulturintresserade. Syftet är att skapa en kreativ plats för konserter, utställningar, festivaler, urban odling, graffiti och musikstudios. Ett exempel på verksamhet är plattformen ISKX som fokuserar på kvinnliga graffitimålare.

Aguélimuseet i Sala, Kulturföreningen KOLONIN i Arvika och Köttinspektionen i Uppsala är andra aktörer som bidrar till den geografiska spridningen i bidragsomgången. Sammanlagt delar 28 aktörer på närmare fem miljoner kronor.

Läs mer

Se hela fördelningen av projektbidrag till bild- och formkonst

Information om projektbidrag till till bild- och formkonst

Kontakt

Anna Livén West

  • Bild- och formkonst

Helene Oljons

  • Pressansvarig