Till navigation Till innehåll
Kulturrådets entré. Foto: Åke E:son Lindman.Kulturrådets entré. Foto: Åke E:son Lindman.Kulturrådets entré. Foto: Åke E:son Lindman.

Kulturrådets entré. Foto: Åke E:son Lindman.

Information med anledning av coronaviruset

Med anledning av regeringens åtgärder och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minimera spridningen av coronavirus covid-19 kommer Kulturrådet att genomföra åtgärder både vad gäller bidragsgivning och egna konferenser och större möten. 

Kulturrådet förstår allvaret i den nuvarande situationen och kommer att göra det vi kan för att underlätta. Eftersom det kommer många frågor till oss nu hoppas vi att du har förståelse för att det kan ta lite tid innan vi kan besvara alla.

Vad gör Kulturrådet?

– Vår krisledning är aktiverad och vår krisledningsgrupp är utökad med samtliga enhetschefer. Vi följer läget, dels kring hur våra egna medarbetare ska agera, dels hur de ändrade förutsättningarna för kulturlivet påverkar alla de organisationer och verksamheter som vi ger stöd, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin. 

När det gäller bidragsgivningen kommer vi både att hantera ansökningar som skickats in men ännu inte beslutats och projekt och verksamheter som fått bidrag.

 – De som är beroende av publikintäkter kommer att påverkas av den nuvarande situationen. Då kan de få svårt att genomföra sin verksamhet det kommande året. Vi måste följa det här noga. Kulturverksamheterna är en del av vår demokrati och en otroligt viktig del att säkerställa.  

Vid ny information kommer vi löpande att uppdatera här på webbplatsen.  Följ oss även gärna i sociala kanaler eller via vårt nyhetsbrev.

Prenumerera på Kuturrådets nyhetsbrev

Vår rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens och Utrikesdepartementets råd.

Mer information

Laddar...