Till navigation Till innehåll
Glädjen i en tidig läsupplevelse. Foto: Carmilla FloydGlädjen i en tidig läsupplevelse. Foto: Carmilla FloydGlädjen i en tidig läsupplevelse. Foto: Carmilla Floyd

Glädjen i en tidig läsupplevelse. Foto: Carmilla Floyd

Ny omgång för Bokstarts utvecklingsprogram Idélabbet

Hur kan vi tillsammans stärka språkutvecklingen hos barn mellan 0 och 3 år? Bokstarts utvecklingsprogram Idélabbet ger stöd till förnyelse inom detta arbete genom metoden tjänstedesign. Den 9 april öppnar ansökningsomgången.

Utvecklingsprogrammet Idélabbet är en del av Bokstart, den nationella satsningen som riktar sig till föräldrar och andra vuxna i små barns närhet, med syfte att tidigt stimulera språkutveckling. Detta blir den andra omgången som Idélabbet genomförs. 

Satsningen bygger på samverkan mellan bibliotek, barnhälsovård och förskola som alla har ett uppdrag att arbeta med små barns språk och kommunikation. Vi ser gärna ett samarbete med öppen förskola, familjecentral eller liknande verksamheter som når familjer.

Varje kommun som deltar i Idélabbet kommer att arbeta med Innovationsguiden (SKR) som metodstöd. Utvecklingsprocessen är uppbyggd utifrån metoden tjänstedesign, som tar sin utgångspunkt i användarens upplevelse. 

Ansökningsomgången är 9 april-7 maj. Idélabbet pågår september 2020-mars 2021.  

Läs mer 

Bokstart Idélabbet - här ansöker du

Innovationsguiden.se

”Sluta gissa, börja fråga” - rapport och filmer från första omgången av Idélabbet. 

Bokstarts webbplats