Till navigation Till innehåll
Nytt pris till unga som skriver. Foto: Stefan Tell.Nytt pris till unga som skriver. Foto: Stefan Tell.Nytt pris till unga som skriver. Foto: Stefan Tell.

Nytt pris till unga som skriver. Foto: Stefan Tell.

Unga skriver för unga – nytt nationellt textpris

Med det nya priset Unga skriver för unga hoppas Tensta konsthall och Astrid Lindgren Memorial Award kunna locka barn och ungdomar att skriva mer och skildra samtiden under pandemin.

Med anledning av det extraordinära tillståndet sedan snart ett år, vill initiativtagarna Tensta konsthall och Astrid Lindgren Memorial Award, ALMA, rikta ljuset på tankar, rädslor, relationer och smärtpunkter genom barn och ungas skrivande. Att läsa och uttrycka känslor i ord utgör en livsnödvändig ventil i svåra tider. Priset riktar sig till barn och unga mellan 10 och 18 år. Texter tas emot till och med den 15 februari och vinnaren utses under våren 2021. 

Texter som kan skickas in är dikter, noveller, sci-fi, låttexter, romaner, filmmanus, pjäser, tecknade serier eller dagboksanteckningar. Det går också bra att skicka in texter som skapats tillsammans av två eller flera personer.

Skicka in ditt bidrag till hanna@tenstakonsthall.se

I textprisets jury finns

Balsam Karam, författare och bibliotekarie Rinkeby Bibliotek
Mårten Sandén, författare och ledamot i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award
Pavlina Spanos, lärare årskurs 4-6, Enbacksskolan Tensta. Mottagare av Pennsvärdet 2019.
Amar Jašarević, lärarstuderande, kursledare i kreativt skrivande på Kulturskolan Metapontum, Fruängen samt mottagare av 2019 års Tensta konsthalls textpris
Hanna Nordell, intendent Tensta konsthall

Unga skriver för unga arrangeras av Tensta konsthall i samarbete med Astrid Lindgren Memorial Award, med stöd från Kulturrådet.


Läs mer

Textpriset Unga skriver för unga
Tensta konsthall
Astrid Lindgren Memorial Award


Kontakt

Marcus Palm

  • Kontorsvaktmästare