Till navigation Till innehåll
Mikrofoner.Mikrofoner.Mikrofoner.

Ansökan till vårens första krisstödet öppnar 28 januari

Nu öppnar Kulturrådet vårens första krisstöd som ska gå till inställda och uppskjutna kulturevenemang under perioden oktober-december 2020, med anledning av covid-19. Under förutsättning att EU-kommissionen ger sitt godkännande. Ansökningsperioden är öppen från 28 januari med sista ansökningsdatum 16, 17 och 18 februari beroende på evenemangsområde.

Kulturrådet har fått i uppdrag av regeringen att fördela två nya omgångar av krisstöd i början av året, till inställda och uppskjutna kulturevenemang och till särskilda behov i kulturlivet till följd av pandemin. Det andra stödets datum kommer att utlysas inom kort. Ansökningsperioderna kommer liksom i höstas att vara relativt korta. Detaljerade riktlinjer och regelverk presenteras i samband med att ansökan öppnar.

Det första stödet omfattar evenemang i Sverige som riktat sig till allmänheten och ställts in eller skjutits upp med anledning av covid-19, under perioden 1 oktober – 31 december 2020, under förutsättning att EU-kommissionen ger sitt godkännande. Riktlinjerna är liknande som för tidigare utlysningar men både blanketterna och riktlinjerna är uppdaterade. Regelverket bakom, som regeringen beslutat, är dock samma som i våras, förutom att perioden det går att söka stöd för är ändrad.

Ansökningsperiod

  • 28 januari-16 februari: utställningar, föreläsningar och liknande evenemang
  • 28 januari-17 februari: scenkonstföreställningar
  • 28 januari-18 februari: konserter

Skapa ett konto redan nu

Innan du kan fylla i ansökan, måste du skapa ett användarkonto i vår onlinetjänst. Skapa gärna ett konto redan nu, även om ansökningsperioden inte har öppnat eller du vill vänta med att fylla i ansökningsblanketten. Har du sökt någon form av bidrag från Kulturrådet tidigare, använder du ditt befintliga konto. 

Skapa konto i onlinetjänsten

Webbinarier

Kulturrådet bjuder in till webbinarier där våra medarbetare berättar om stödet och du kan ställa frågor. Vi går även igenom blanketten och hanteringen av bilagor. Ingen föranmälan krävs för att delta och mer information publiceras på webben och skickas ut via vårt nyhetsbrev.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här

Frågor och svar

Vi svarar på frågor om stödpaketet i vårt frågor och svar-forum, där också belysande exempel beskrivs. Läs igenom dessa innan du går till själva ansökan.

Frågor och svar-forum om krisstöden 

Laddar...