Till navigation Till innehåll
Bild för - joel-wyncott-WYiIkQFclA4-unsplash.jpgBild för - joel-wyncott-WYiIkQFclA4-unsplash.jpgBild för - joel-wyncott-WYiIkQFclA4-unsplash.jpg

378 miljoner extra till krisstöden

Kulturrådet får 378 miljoner extra att fördela i krisstöd

Den 26 februari beslutade regeringen om den extra halva miljard som utlovats tidigare i en ändringsbudget. Förutom Kulturrådet är det återigen Konstnärsnämnden, Filminstitutet, Författarfonden och Sametinget som ska fördela krisstödet till kulturen.

Kulturrådet får nu 378 miljoner kronor extra att fördela. 150 miljoner kronor öronmärks för inställda och uppskjutna evenemang mellan oktober-december 2020. Totalsumman för detta krisstöd ökar därmed från 150 till 300 miljoner kronor. Den 25 februari öppnade ansökningsomgången för stödet.


Den andra stödformen som går till särskilda behov i kulturlivet förstärks med 228 miljoner kronor. Ansökningsomgången pågår och stänger i mitten av nästa vecka.
Filminstitutet ska fördela 60 miljoner, Konstnärsnämnden 50, Författarfonden 10 och Sametinget två miljoner extra.


Med tanke på det svåra läget i kultursektorn är det viktigt att pengarna kan fördelas under första delen av 2021 konstaterar regeringen i sitt pressmeddelande.


Läs hela regeringens pressmeddelande