Till navigation Till innehåll
Läsambassadören Bagir Kwiek deltog på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen.Läsambassadören Bagir Kwiek deltog på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen.Läsambassadören Bagir Kwiek deltog på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen.

Läsambassadören Bagir Kwiek deltog på Bokmässan. Foto: Anna von Brömssen.

Samtalen från Bokmässan lever vidare

Vi arrangerade och deltog i flera programpunkter under Bokmässan. Samtalen ligger kvar att se på Bokmässan Play till och med 31 december 2021.

Bokmässan i Göteborg var i år en "hybridmässa", anpassad utifrån pandemirestriktioner. Samtalen genomfördes därmed för en huvudsakligen digital publik.  

Bland höjdpunkterna fanns kulturminister Amanda Linds presentation av det efterlängtade läsråd som från och med denna höst inrättas på Kulturrådet.
Läs mer om vilka som ingår i läsrådet och om uppdraget 

Dessutom deltog Kajsa Ravin, Kulturrådets generaldirektör, i samtal om kulturens roll för yttrandefrihet och demokratisering, arrangerat av Svenska Unescorådet och ICORN, och Sveriges läsambassadör Bagir Kwiek berättade om satsningen på romska läsambassader på folkbiblioteken. Bland mycket annat.   
Läs mer om de olika programpunkterna som Kulturrådet deltog i 

Ett av nästa års Bokmässan-teman har redan presenterats: Klimatkrisen. Men tills dess, se godbitarna från årets mässa i efterhand:
Bokmässan Play

Kulturrådets styrelseordförande Svante Weyler och kulturminister Amanda Lind presenterar läsrådet på Bokmässan 2021. Foto: Anna von Brömssen.