Till navigation Till innehåll
Illustration av kvinna med en megafon  Illustration av kvinna med en megafon  Illustration av kvinna med en megafon

Den 30 mars livesänds årets tillkännagivande

Vem blir ALMA-pristagare 2021?

2021 års mottagare av Astrid Lindgren Memorial Award tillkännages den 30 mars vid ett digitalt direktsänt program från biblioteket TioTretton i Stockholm.

Någonstans i världen finns en blivande pristagare. Blir det en välbekant favorit eller en total överraskning? 

Efter månader och ibland år av noggrann utvärdering och förberedelser utses på våren en eller flera pristagare. Efter juryns sista beslutsfattande möte är det ordförande Boel Westin som har till uppgift att ringa upp pristagaren med beskedet – och för någon väntar ett telefonsamtal som både glädjer och överraskar. Kort därpå  sker tillkännagivandet som livesänds digitalt. Intresset är stort, media bevakar och nyheten om pristagaren sprids över hela världen.

Livesändning

Årets tillkännagivande livesänds tisdag 30 mars från biblioteket TioTretton i Stockholm.

Sändningen startar kl 12.55. Vi publicerar en sändningslänk här på sidan ungefär en vecka före och det går bra att dela den eller bädda in den på externa sajter.

Kandidater

Här är alla som har chans att få 2021 års pris! Listan över nominerade kandidater är en riktig skattkista för alla som är intresserade av litteratur från jordens alla hörn.
Lista över nominerade

Pressackreditering

För pressackreditering till tillkännagivandet, vänligen kontakta mariella.kucer@alma.se. Pressbilder kommer att publiceras i ALMAs pressrum efter tillkännagivandet.
ALMAS pressrum

Läs mer

ALMAS webbplats

Kontakt

Mariella Kucer

  • Kommunikatör ALMA