Till navigation Till innehåll
Året 2023 står i stor stil i de skiftande färgerna: blågrå, neon grönt och mörk grön. Året 2023 står i stor stil i de skiftande färgerna: blågrå, neon grönt och mörk grön. Året 2023 står i stor stil i de skiftande färgerna: blågrå, neon grönt och mörk grön.

9th World Summit on Arts and Culture flyttas fram till 2023

Det internationella toppmötet som arrangeras av Kulturrådet och International Federation of Arts Councils and Culture Agencies (IFACCA) flyttas fram ett år. Mötet var planerat att äga rum under våren 2022 i Stockholm.

Det globala toppmötet World Summit on Arts and Culture hålls vart tredje år för att främja utbytet mellan myndigheter, kultursektor och andra sektorer. Evenemanget riktar sig till IFACCA:s medlemmar och andra institutioner, beslutsfattare, forskare och kulturskapare. Varje World Summit har ett specifikt tema och för den nionde är temat Konstnärlig frihet.  

På grund av de internationella reserestriktioner som pandemin orsakat och som påverkar flera regioner i världen har Kulturrådet efter noggrant övervägande kommit fram till att flytta toppmötet till maj 2023.

IFACCA ställer sig bakom beslutet och kommer att arbeta med Kulturrådet och övriga partner för att säkerställa ett jämlikt, globalt deltagande på World Summit i Stockholm.

Dessa internationella toppmöten har alltid haft en stor global närvaro, att säkerställa en bredd och en mångfald av deltagare är en förutsättning för en lyckad World Summit.

Med anledning av att vi skjuter fram World Summit till nästa år planerar vi att i början av maj lansera en antologi kring temat Konstnärlig frihet.

Snart går vi ut med de nya datumen för 9th World Summit on Art and Culture.

Läs mer

World Summit on Arts and Culture 2023

Håll dig uppdaterad på artsummit.org

Kontakt

Katrin Amberntsson

  • Handläggare

Ann Traber

  • Handläggare