Till navigation Till innehåll

Handläggare till Kulturskolecentrum (tillsvidare)

Kulturrådet söker handläggare till Kulturskolecentrum till enheten för kultur i skolan och analys. Inom enheten arbetar vi med stöd och utveckling till kultur för barn och unga, tillgänglighetsfrågor och uppföljning och analys av Kulturrådets arbete. Just nu har enheten ca femton medarbetare. Kulturskolecentrum, som har i uppdrag att samordna och stötta den kommunala musikskolan, ingår i enheten.

Kulturskolecentrum är ett nationellt resurscentrum som arbetar för att fler barn och unga ska få kulturundervisning av hög kvalitet. Kulturskolor runt om i landet har olika utmaningar som exempelvis att nå fler barn och unga från olika bakgrunder, att utveckla samverkan med andra verksamheter, att erbjuda fler konstformer och öka sin tillgänglighet både utifrån öppettider, avgifter och var verksamheten finns. Kulturskolecentrum stödjer landets kommuner och kulturskolor i att på olika sätt utveckla sin kulturskoleverksamhet. Att identifiera utvecklingsbehov, ansvara för statistik på området, följa och sprida forskning samt att fördela bidrag ingår i centrets uppdrag.

I dag arbetar en projektledare, en statistiker, en utredare, en kommunikatör och en verksamhetsansvarig med Kulturskolecentrum. Vi söker nu två handläggare till Kulturskolecentrum på Kulturrådet. Den ena handläggartjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och beskrivs i den här annonsen. Den andra handläggartjänsten är ett tidsbegränsat vikariat som finns beskriven i en separat annons som du kan ta del av här.

Arbetsuppgifter

Som handläggare på Kulturskolecentrum bidrar du till att stödja kulturskolans utveckling och att fler barn och unga får ta del av kulturskolans verksamhet genom att handlägga och följa upp ett bidrag tillsammans med kollegorna på Kulturskolecentrum. Du bidrar också till kulturskolornas utveckling genom att bland annat samla och sprida erfarenheter från deras verksamheter men även samla och sprida kunskap, metoder och forskning. 

Kvalifikationer 

Du har:

  • relevant akademisk utbildning
  • kunskap om skol- och/eller kulturskolefrågor
  • erfarenhet av arbete inom en myndighet eller inom annan offentlig förvaltning med ansvar för bidragsgivning
  • erfarenhet av arbete med planering, handläggning och uppföljning av bidrag.

Meriter 

Det är meriterande om du har kunskap om kommunal förvaltning och om andra delar av utbildningsområdet som högre utbildning och yrkesutbildning. Det är också meriterande om du har arbetat med barn och unga och barnkultur eller har jobbat inom ideell eller offentlig sektor med att utveckla verksamhet för att nå nya målgrupper. Vi ser gärna att du kan fler språk utöver svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Eftersom arbetet kräver en god förmåga att hantera många uppgifter parallellt och hålla deadlines är du noggrann och strukturerad. Du är bekväm med att både jobba nära dina kollegor och att jobba självständigt. Du är även duktig på att bygga förtroende och nätverk med personer och organisationer utanför din egen verksamhet.  

Vi söker dig som drivs av målsättningen att det ska vara enkelt för målgruppen att ansöka om bidrag och att handläggningen ska vara effektiv, rättssäker och bidra till utvecklingen av kulturskolans verksamhet. Som person känner du dig bekväm med rollen som statlig tjänsteman och tycker om att arbeta med processer som ständigt utvecklas och förbättras samt att kommunicera myndighetens arbete till sökande.

Anställningen 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt. Kulturrådet tillämpar sex månaders provanställning.   

Ytterligare uppgifter

För ytterligare upplysningar om tjänsten, kontakta vik. enhetschef Heli Hirsch,
tel. 08-519 264 88 eller Jenny Löfström Ellverson som är verksamhetsansvarig för Kulturskolecentrum, tel. 08-519 264 29. 

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare är Emil Hammar, Saco och Martin Rickardsson, ST som båda nås via Kulturrådets växel, tel. 08-519 264 00. 

Sista ansökningsdag  

Välkommen med din ansökan och CV senast den 30 augusti 2019 till
jobba-89@kulturradet.se. Märk din ansökan med Dnr Pers 2019/89

Kulturrådet är en statlig myndighet som arbetar med att främja utveckling inom kulturområdet. Vi fördelar och följer upp bidrag till konst och kultur inom litteratur, musik, scenkonst, bild och form med målet att alla ska kunna ta del av konst och kultur av hög kvalitet. Våra bidrag kan sökas av organisationer och grupper, regionala och kommunala organisationer såväl som organisationer inom civilsamhället. Vi bidrar till att olika sorters konst och kultur når ut till hela landet.

Kulturrådets kontor, där 90 anställda arbetar, är beläget i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Våra lokaler är tillgängliga och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Som arbetsplats präglas Kulturrådet av strävan efter frihet från diskriminering och efter lika möjligheter för alla.