Handläggare till Skapande skola (vikariat)

Kulturrådet söker handläggare till Skapande skola (vikariat) till enheten för Kultur i skolan och analys. På enheten arbetar vi med stöd och utveckling av kultur för barn och unga samt uppföljning och analys av hela myndighetens verksamhet.  

Här hanteras bidraget Skapande skola som ska ge barn och elever i förskolan och skolan en ökad tillgång till eget skapande och till olika uttrycksformer inom konst och kultur tillsammans med professionella kulturaktörer. Bidraget söks av kommuner och andra förskole- och skolhuvudmän. 

På enheten finns även vårt nyinrättade Kulturskolecentrum som är ett stöd för landets kulturskolor. I verksamheten ingår ett bidrag som kan sökas av kommuner för att utveckla verksamheten inom musik- och kulturskolor. På enheten arbetar vi också med vårt särskilda uppdrag att säkra tillgänglighet i kulturlivet i hela landet. Här finns våra utredare som bland annat ansvarar för att följa upp de bidrag och stöd av olika slag som Kulturrådet arbetar med. Just nu är vi ca femton medarbetare på enheten. 

Arbetsuppgifter 

Vi söker dig som vill arbeta med bidragsgivning inom bidraget Skapande skola. Det handlar om att ansvara för bidragsgivningen från utlysning och beredning till beslut och uppföljning. Du arbetar nära två andra kollegor. Tillsammans utvecklar ni formerna för bidraget genom att i samverkan med skolvärlden och kulturaktörer analysera på vilka sätt bidraget kan fortsätta att utvecklas för att bäst uppfylla syftet. Ni utvecklar också de egna arbetsformerna. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av: 

 • att bereda och bedöma bidragsansökningar, granska redovisningar av bidragens användning och följa upp den samlade bidragsgivningen
 • att på olika sätt kommunicera med målgruppen om bidragen, exempelvis via webbplatsen, webbinarier, medverkan i konferenser, och genom löpande kontakt med de sökande
 • att bevaka aktuella frågor inom kultur i förskolan och skolan samt kultur för barn och unga.  

Du kommer också att företräda Kulturrådet i externa sammanhang och utveckla samverkan med externa aktörer både inom områdena utbildning och kultur.  

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har arbetat med bidragshantering inom offentlig förvaltning och är van att ta fram skriftliga underlag till beslut. Du har en relevant akademisk examen.  

 Det är meriterande om du har: 

 • kunskap och erfarenhet av arbete med kultur inom förskola och skola, och/eller kulturskolan, eller kultur för barn och unga i andra sammanhang,
 • bredare kunskap om förskole- och skolfrågor,
 • om du är van att ta fram tydliga texter och tycker om att hålla muntliga presentationer,
 • om du har goda kunskaper i Officepaketet. 

Det är värdefullt om du kan fler språk än svenska och engelska.  

Personliga egenskaper 

 • Du är noggrann, strukturerad och har förmåga att hantera många uppgifter parallellt, 
 • du har god förmåga att planera ditt arbete och hålla deadlines,
 • du har gott omdöme, är lyhörd och samarbetsinriktad,
 • du har lätt för att knyta kontakter, såväl internt och externt, 
 • du är bekväm med att både jobba nära dina kollegor och att jobba självständigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen 

Tjänsten är ett vikariat under två år. Tillträde snarast möjligt.  

Ytterligare upplysningar 

Vik. enhetschef Heli Hirsch, 08-519 264 88

Fackliga företrädare 

Emil Hammar (Saco) och Martin Rickardsson (ST) nås båda via Kulturrådets växel tel. 08 – 519 264 00.

Sista ansökningsdag 

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 30 augusti 2019 till  

jobba-87@kulturradet.se. Märk din ansökan med Dnr Pers 2019/87. 


Kulturrådet är en statlig myndighet som arbetar med att främja utveckling inom kulturområdet. Vi fördelar och följer upp bidrag till konst och kultur inom litteratur, musik, scenkonst, bild och form med målet att alla ska kunna ta del av konst och kultur av hög kvalitet men också med att främja utvecklingen inom kulturlivet. Våra bidrag kan sökas av grupper, regionala och kommunala organisationer såväl som organisationer inom civilsamhället. Vi bidrar till att olika sorters konst och kultur når ut till hela landet.

Kulturrådets kontor, där 90 anställda arbetar, är beläget i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Våra lokaler är tillgängliga och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Som arbetsplats präglas Kulturrådet av strävan efter frihet från diskriminering och efter lika möjligheter för alla.