Till navigation Till innehåll

Personalhandläggare-hela HR-området

Vill du arbeta med personalfrågor både operativt och strategiskt tillsammans med våra chefer och medarbetare på en dynamisk arbetsplats som har spännande och intressanta uppdrag? Du ingår i Kulturrådets stab och arbetar med HR-frågorna nära den ekonomi- och personaladministratör som finns på enheten för verksamhetsstöd.

Arbetsuppgifter

Som personalhandläggare har du en variationsrik generalistroll med ansvar för bland annat rekrytering, introduktion, kompetensutveckling, lönefrågor, arbetsmiljö, rehabilitering och arbetsrättsliga frågor inklusive facklig samverkan. Du ger ett effektivt stöd till ledning och chefer genom att driva, utveckla och samordna samtliga förekommande HR-frågor. Du är också rådgivare och stöd till Kulturrådets medarbetare och arbetar såväl strategiskt som operativt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen med inriktning mot personalfrågor eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten.

 • du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat och brett personalarbete,
 • du har erfarenhet av konsultativt chefsstöd,
 • arbetsuppgifterna kräver att du har goda kunskaper om lagar, avtal och övriga regelverk inom HR-området.
 • du behärskar muntlig och skriftlig svenska och engelska.

Det är meriterande om du har

 • drivit strategiskt arbete inom HR-området
 • kunskaper om statliga avtal,
 • erfarenheter från arbetsmiljöområdet,
 • arbetat inom offentlig sektor
 • erfarenhet av de personaladministrativa systemen Palasso och Primula
 • goda kunskaper i Officepaketet

Personliga egenskaper

 • du har lätt för att samarbeta och lätt för att skapa och utveckla goda och professionella relationer på alla organisatoriska nivåer,
 • du trivs med att arbeta konsultativt och har ett förhållningssätt som skapar förtroende och tycker om att ge god service,
 • du är lyhörd, inspirerande och tydlig, lösningsorienterad och strukturerad
 • du har integritet och är förtroendeingivande,
 • du behöver kunna hantera och driva flera arbetsuppgifter parallellt med bibehållet fokus och gott omdöme eftersom tempot tidvis är högt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du är intresserad av Kulturrådets uppdrag och att bidra till att myndigheten uppfyller sina mål.  

 

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ytterligare upplysningar

Upplysning om tjänsten lämnas av generaldirektör Staffan Forssell, tel. 08 – 519 265 21

Fackliga företrädare

Emil Hammar (Saco) och Martin Rickardsson (ST) nås båda via Kulturrådets växel

tel. 08 – 519 264 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 11 augusti 2019 till jobba-84@kulturradet.se. Märk din ansökan med Dnr Pers 2019/84

 

Kulturrådet är en statlig myndighet som arbetar med att främja utveckling inom kulturområdet. Vi fördelar och följer upp bidrag till konst och kultur inom litteratur, musik, scenkonst, bild och form med målet att alla ska kunna ta del av konst och kultur av hög kvalitet. Våra bidrag kan sökas av organisationer och grupper, regionala och kommunala organisationer såväl som organisationer inom civilsamhället. Vi bidrar till att olika sorters konst och kultur når ut till hela landet.

Kulturrådets kontor, där 90 anställda arbetar, är beläget i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Våra lokaler är tillgängliga och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Som arbetsplats präglas Kulturrådet av strävan efter frihet från diskriminering och efter lika möjligheter för alla. Mer information finns på vår hemsida: www.kulturradet.se