Barn- och ungdomsbokskatalogen 2018/2019

Nu är den här, årets barn- och ungdomsbokskatalog! Här presenteras ett urval – cirka 215 titlar – av nya böcker och serier i årets utgivning.

Katalogen  – som alltid kommer lagom till läslovet vecka 44 –  rymmer läsning för de riktigt små barnen till ungdomar och unga vuxna liksom böcker på andra språk än svenska. Under lustfyllda former skapas magiska möten mellan läsarna och böckerna. Därtill rymmer katalogen ett inspirerande redaktionellt material.

– Barn- och ungdomsbokskatalogen är ett slags barnböckernas IKEA-katalog, konstaterar Henriette Zorn, projektledare och redaktör från Kulturrådet. I år liksom tidigare år har vi också ett fint urval av böcker på andra språk än svenska och där har Internationella biblioteket hjälp oss med urvalet.

Det har aldrig getts ut så många boktitlar för barn och unga i Sverige. Många böcker handlar om flykt, näthat, könsidentitet och veganism. Samtiden som skildras visar på olika sätt att tycka, tänka och leva.

Katalogen innehåller också intervjuer och reportage med årets ALMA-pristagare Jacqueline Woodson, estradpoeten och aktivisten Yolanda Bohm, läsambassadör Johan Anderblad med flera. 

Katalogen som app

Katalogen finns numera även som app! Ladda ner den gratis på:
Appstore (Ipone) 
Google Play (Android)
 

I appen hittar du tips på böcker för de allra minsta, ungdomar och unga vuxna. Du kan såklart söka efter böcker om ett visst ämne eller på ett visst språk. Favoritmarkera de böcker du gillar, så har du din lista redo nästa gång du går till bibblan eller bokhandlaren.

Läs och ladda ner katalogen

Barnböcker 2018/19

Ungdomsböcker 2018/19